آموزش حرفه ای فروش و بازاریابی |  تکنیک های فروش

آموزش حرفه ای فروش و بازاریابی | تکنیک های فروش

آموزش حرفه ای فروش و بازاریابی | تکنیک های فروش
آموزش حرفه ای فروش و بازاریابی |  تکنیک های فروش

آموزش حرفه ای فروش و بازاریابی | تکنیک های فروش

آموزش حرفه ای فروش و بازاریابی | تکنیک های فروش

اگر زیاد خرید می‌کنید، بخوانید!

 

Shopaholic یا معتاد به خرید به افرادی اطلاق می‌شود که بیش از حد خرید می‌کنند و نوعی اعتیاد به خرید کردن دارند. این افراد حتی علاقه‌ای به چانه زدن ندارند. طبق آمار زنان بیشتر از مردان به وسواس خرید مبتلا هستند. این اختلال از دوران نوجوانی آغاز می‌شود. تقلید از دیگران و هیجان پیش از خرید از مهم‌ترین عواملی هستند که این افراد را به خرید ترغیب می‌کنند. هیجان این افراد در زمان خرید به اوج خود رسیده و ساعاتی پس از آن پشیمانی سراغ فرد می‌آید. جالب این‌جاست که این افراد به اکثر کالاهای خریداری شده نیازی ندارند و انگیزه خرید در این افراد تنها احساس لذت ناشی از آن است. این افراد از یک کالای خاص چندین مورد خریداری می‌کنند. از دیدگاه روان‌شناسان این افراد دارای اعتمادبه‌نفسی بسیار پایین‌تر از حد عادی هستند اما برخی روان‌پزشکان معتقدند فردی که دچار وسواس خرید است، معتاد است، او فقط به خرید فکر می‌کند و هیجان قبل از خرید و احساس نشاط هنگام خرید برایش همانند لذت مصرف موادمخدر است و دفعات و مبالغ هزینه شده در هر خرید باید بیشتر شود تا احساس نشاط در فرد پایدار بماند. این افراد از اعتمادبه‌نفس شکننده‌ای برخوردار بوده و حرف و نظر دیگران در تفکر و تصمیم آنها بسیار موثر است. این قبیل افراد احساس امنیت و رضایت روانی نداشته و از کمبود و خلا روانی رنج می‌برند و با توسل به خرید سعی در جبران کمبودهای خویش دارند. خرید کردن افراد دارای الگوهای متعدد بوده و عواملی چون میزان تحصیلات، وضعیت اقتصادی، روابط عاطفی و محیط اجتماعی نقش مهمی در خرید دارند. هنگام خرید انتخاب صحیح کالا نشانه استقلال فکری و قدرت تصمیم‌گیری است. بر همین اساس افرادی که در تصمیم‌گیری مشکل دارند برای خرید دست به انتخاب‌های گوناگون می‌زنند و معمولا ساعت‌ها در مراکز خرید سرگردان هستند.
به گفته محققان برخی افرادی که اعتیاد به خرید دارند، ممکن است دچار نوعی اختلال دوقطبی باشند. مبتلایان به این نوع اختلال شخصیت، گاهی بسیار خوشحال و مسرورند و گاهی هم در حالت افسردگی و غم فرو می‌روند. این افراد در یک حالت ممکن است برای این‌که دوباره شاد و سرحال شوند هر کاری انجام دهند و یکی از این کارها خریدهای بیش از اندازه است.
این افراد تلاش می‌کنند با خرید کردن بیش از حد، استرس و نگرانی‌شان را کنترل کنند.
این بیماری قابل درمان است
اکثر افرادی که به اعتیاد خرید مبتلا هستند، کالاهایی را که خریده‌اند پنهان کرده یا درباره آنها دروغ می‌گویند و بسیاری از آنها مدام در بحران مالی به سر می‌برند. این افرد هنگامی که افسرده، خشمگین، نگران یا تنها هستند برای خوشحال کردن خود خرید می‌کنند. اگر شما از این دسته افراد هستید برای درمان این مشکل می‌توانید از راه‌هایی غیر از خرید برای بهبود وضعیت روحی خود بکوشید. به زمانی که برای خرید و گردش در مراکز خرید صرف می‌کنید توجه کنید. این زمان را می‌توانید با برنامه‌ریزی بهتر بگذرانید، کلاس‌های آموزشی و یا فعالیت‌های ورزشی، گذراندن وقت با خانواده، تحصیل و مطالعه کتاب‌های مفید و... را به جای خرید کردن امتحان کنید. خرید قسطی و یا استفاده از کارت‌های اعتباری به خرید غیر‌ضروری شما کمک می‌کند. کارت اعتباری همراه خود نبرده و بهای کالاها را نقدی بپردازید. اگر مدتی پس از خرید فراموش می‌کنید چه خریده‌اید پس بهتر است خریدها را یادداشت کرده و مرتب به لیست کالاهایی که خریده‌اید سر بزنید. یک دوست قابل اعتماد را هنگام خرید همراه خود ببرید و از او بخواهید خرید‌های بی‌مورد را به شما گوشزد کند. اگر احساس می‌کنید این روش‌ها مشکل‌تان را حل نمی‌کنند اجازه دهید متخصصان به یاری شما بیایند. می‌توانید هزینه‌ای را که صرف خرید کالاهای غیر ضروری می‌کنید، برای درمان خودتان مصرف کنید.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد