آموزش حرفه ای فروش و بازاریابی |  تکنیک های فروش

آموزش حرفه ای فروش و بازاریابی | تکنیک های فروش

آموزش حرفه ای فروش و بازاریابی | تکنیک های فروش
آموزش حرفه ای فروش و بازاریابی |  تکنیک های فروش

آموزش حرفه ای فروش و بازاریابی | تکنیک های فروش

آموزش حرفه ای فروش و بازاریابی | تکنیک های فروش

نبایدهای پس از طلاق

 

جدایی دردناک است و این یک حقیقت تلخ است، مگر این که شخص از نظر احساسی بسیار سرد و غیرصمیمی باشد. شخص دوست دارد در چنین شرایطی به گوشه ای برود و با خودش تنها باشد و تمام اینها پس از گریه کردن است.

شاید گریه کردن ساده ترین کاری باشد که در چنین مواقعی می توان انجام داد، اما فرد به زمان نیاز دارد. زمانی برای سپری کردن و غلبه بر سختی و التیام نسبی زخم ها. در این مدت ممکن است شما دست به انجام کارهایی بزنید که بعد متوجه شوید درست نبوده و فقط برای فرار از این بحران بوده است.

واقعیت این است که برخی افراد خود را در کارشان غرق می کنند، بعضی در خانه می مانند و غصه می خورند و برخی دیگر نیز به افراط و تفریط در کارها می پردازند. اما بهترین راه علاج چیزی است که به جایگزین درمانی معروف است. به این معنا که فقدان یا کمبود عشق و محبت را با فعالیت یا کار دوست داشتنی دیگر جایگزین کنیم. برای مثال، با تغذیه مناسب و فعالیت های ورزشی به جسم خود محبت کنیم. اما این که چگونه کار را آغاز کنیم، مهم است. بیشتر زنان ایرانی پس از گذراندن دوره سوگ نمی توانند بسرعت به جامعه بازگردند.


فاصله لازم است


شاید شما هم میان دوستان و آشنایان با این افراد برخورد کرده اید که پس از شکست در ازدواج بلافاصله یک رابطه جدید را شروع می کنند تا رابطه و ازدواج قبلی را فراموش کنند. محمد جانبلاغی کارشناس ارشد روانشناسی بالینی می گوید: بررسی های ما در دانشگاه نشان داده آغاز رابطه ای جدید بلافاصله بعد از طلاق احتمال به شکست کشیده شدن آن را افزایش می دهد و به دلیل استرس هایی که هنوز از ازدواج قبلی در فرد باقی مانده است، امکان شناخت درست وجود ندارد. پس بهتر است بین طلاق و آغاز رابطه جدید حداقل چند ماهی فاصله بیندازید و اگر این روزها احساس تنهایی و بی پناهی بشدت شما را آزار می دهد، به فکر راه های بهتری برای کنار آمدن با آن باشید، راه هایی مثل ورزش، صرف وقت با دوستان و اقوام و یادگیری هنر و مهارت های جدید.


سراغ اینترنت و ماهواره نروید

اما اشتباه نکنید نباید در این دوره دنبال هر تفریحی بروید. برخی افراد پس از طلاق زمان زیادی را صرف گشتن در اینترنت و سایت های نامناسب یا دیدن برنامه های نامناسب ماهواره می کنند.

جانبلاغی معتقد است با یک برنامه ریزی می توانید از فرصت ها استفاده کنید و نباید دنبال تفریحاتی بروید که فقط وقت شما را پر می کند وهیچ سودی ندارد. مثلا کسی را سراغ دارم که پس از طلاق چند ماهی از نمایشگاه ها و مزون های لباس دیدن می کرد و می کوشید با این تفریحات وقت خود را پر کند اما این راه حل درستی نیست.

شاید هم ممکن باشد برای فرو نشاندن خشم در خانه، خود را حبس کنید و هیچ کجا نروید و وقت تان را با تلویزیون و چت کردن پر کنید، اما استاد دانشگاه توانبخشی و علوم بهزیستی شهید بهشتی تاکید می کند: خود و همسر سابقتان را ببخشید. به این فکر کنید که هر دوی شما نسبت به میزان آگاهی و تجربه خود بهترین عملکرد را در شرایط بحران انجام داده اید و حتی اگر یکدیگر را آزار هم داده اید، به خاطر بدجنسی و توهین نبوده، بلکه شرایط این گونه اقتضا می کرده است و شاید هم به خاطر دفاع و حفظ خود درآن لحظات مجبور به بروز چنین رفتارهایی شده اید. بخشش شما را از قید تنفر و افسردگی و ملامت آزاد می کند؛ البته نباید انتظار داشته باشید بخشش و فراموشی آسان حاصل شود. بخشش به تمرین نیاز دارد، تمرین مداوم و روزانه. به همسر سابقتان فکر کنید و او را برای همه چیز ببخشید.


همه دوستان را کنار نگذارید

اما در دوران پس از طلاق لازم نیست با همه قطع رابطه کنید و دور همه را خط بکشید. به گفته جانبلاغی طبیعی است بعد از دوران طلاق، خانواده همسر در لیست سیاه قرار می گیرد و بویژه زنان با خانواده همسر و دوستانشان قطع ارتباط می کنند، اما نباید یکباره همه دوستان و آشنایان را کنار بگذاریم، زیرا از دست دادن دوستان و افرادی که تا مدتی پیش با آنها رابطه عاطفی داشتیم، می تواند احساس تنهایی بعد از طلاق را به نحو قابل توجهی تشدید کند. در عین حال، برخی افراد امکان درددل با خانواده و خویشاوندان نزدیک خود را نیز ندارند و احساس می کنند در صورتی که درباره مشکلات خود با آنها صحبت کنند، باعث شود بیشتر غصه بخورند. در این شرایط شاید روش بهتر، انتخاب برخی دوستان برای ادامه و البته تقویت رابطه است.


مهاجرت نکنید

احتمالا بعد از طلاق دوست داشته باشید مدتی از محل زندگیتان دور شوید، اما روان شناسان توصیه می کنند برای همیشه شهرتان را تغییر ندهید. یکی از انتخاب هایی که می تواند بعد از طلاق برای برخی وسوسه کننده باشد، دور شدن از محل زندگی قبلی تا حد ممکن است. برخی افراد ترجیح می دهند محل زندگی خود را به کلی تغییر دهند.

محمد جانبلاغی: آغاز رابطه ای جدید بلافاصله بعد از طلاق احتمال به شکست کشیده شدن آن را افزایش می دهد و به دلیل استرس هایی که هنوز از ازدواج قبلی در فرد باقی مانده است، امکان شناخت درست وجود ندارد

محمد جانبلاغی می گوید: رفتن به شهری دیگر یا حتی کشوری دیگر می تواند رویای برخی ها باشد، اما این تغییر دادن محل زندگی می تواند گاهی اوقات به هیچ عنوان گزینه خوبی نباشد. اگر افراد بعد از طلاق ترجیح می دهند نزدیک پدر و مادر، خویشاوندان یا دوستان زندگی کنند، نه تنها بد نیست که به دلیل برخورداری از حمایت های جدید مفید هم است، اما وقتی افراد به نوعی می خواهند از تمام گذشته خود فرار کنند و به مکانی بروند که هیچ آشنایی ندارند، ممکن است یکی از بدترین انتخاب های خود را انجام داده باشند. بنابراین بهتر است تغییر محل زندگی و رفتن به جایی غریب را به بعد از مستقل شدن کامل موکول کنید.


زیاد کار نکنید

برخی افراد برای فراموش کردن ناراحتی ها و از همه مهم تر پر کردن تنهایی خود، پس از طلاق آنقدر کار برای خود می تراشند که دیگر وقتی برای تفریح ندارند. اضافه کار ایستادن، رفتن سر کار دوم یا شرکت در کلاس های آموزشی از جمله کارهایی است که این افراد انجام می دهند. البته بعد از مدتی بیشتر این افراد متوجه می شوند بیش از قبل مریض می شوند، سرما می خورند یا احساس ضعفی عمومی به سراغ آنها می آید.

جانبلاغی در این باره معتقد است: باید توجه داشت بدن در زمان استرس و تنش دچار تغییراتی می شود و یکی از اولین تغییرات کاهش قدرت ایمنی بدن است. وقتی بعد از طلاق فرد به صورتی افراطی سر خود را شلوغ می کند، هرچند ممکن است دیگر استرس و تنش را در سطح بالا احساس نکند، اما باعث می شود بدنی که از قبل دچار ضعف بوده، فرصت بهبود را از دست بدهد. بنابراین بعد از طلاق، افراد حتماً باید زمان مناسبی را برای استراحت و خواب کافی اختصاص دهند. این کار باعث می شود بدن خود را بازیابی و از ابتلا ی شخص به بیماری جلوگیری کند. از طرفی، رسیدگی به تغذیه و حتی زیبایی، می تواند به شما امکان بدهد تا بخشی از اعتماد به نفسی را که طی طلاق از دست داده اید، بازیابی کنید.


افراطی خرج نکنید

پس از طلاق برخی بویژه زنان بسیار مهربان و خیر می شوند. این که آدم به کار خیر بپردازد نه تنها بد نیست که خیلی هم خوب است. اما مشکل این گروه این است که بدون حساب و کتاب، پول هایشان را برای کارهای خیر خرج می کنند.

جانبلاغی در این باره می گوید: این کار شاید از نظر روانی در آن لحظه احساس خوبی ایجاد کند و باعث شود فرد احساس کند مرهمی برای زخم هایش پیدا کرده است، اما می تواند ایرادی اساسی داشته باشد، چرا که معمولا تازه چند ماه بعد، وقتی فرد در جمع و تفریق صورت حساب ها به مشکل برمی خورد، متوجه می شود آن موقع از روی عصبانیت تصمیمی عجولانه گرفته است و حالا نمی تواند مشکلات مالی را بدرستی حل و فصل کند.

اگر بلافاصله بعد از طلاق هم دوست دارید در کارهای خیر شرکت کنید، شاید بهتر باشد به گزینه های دیگری مثل صرف وقت در مراکز نگهداری سالمندان و نگهداری معلولان فکر کنید. خوبی این گزینه ها این است که هم زمان شما را پر می کند، هم شما را از درگیر شدن با افکار خودخواهانه دور می کند و هم می تواند باعث شود یادتان باشد که خدا چه نعمت های زیادی به شما داده است و طلاق گرفتن به معنی بیچارگی نیست.

حتی ممکن است در این دوران برای این که نزد دیگران خود را شاد نشان دهید مهمانی های پرخرج و شلوغ بگیرید که این اشتباه است، چون نه تنها متحمل هزینه می شوید بلکه کمکی هم برای تنهایی شما نمی شود.


همه وسایل را دور نریزید

دور ریختن عکس های یادگاری یکی از اولین کارهایی است که برخی بعد از طلاق انجام می دهند. اما لازم نیست تمام لباس هایی را که در طول سال های زندگی مشترک خریده اید کنار بگذارید یا این که بسیاری از وسایل زندگی تان را به این دلیل که شما را یاد خاطرات تان می اندازد به دیگران ببخشید. این موضوع می تواند تنها بعد از مدتی باعث پشیمانی شود.

جانبلاغی می گوید: ممکن است پس از طلاق دچار مشکل مالی شوید، در این شرایط خرج تراشی برای خود اشتباه است. سعی کنید تا حد امکان از همان وسایل قدیمی خود استفاده کنید و اگر هجوم خاطرات، شما را بسیار آزار می دهد، در عوض دور ریختن از راهکارهای دیگری استفاده کنید، مثلا می توانید برای مدتی بخشی از آنها را کنار بگذارید.
 

در صورت تمایل با محمد جانبلاغی مشورت کنید. 

 تلفن مشاوره: 27 22 239 0939

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد