شرایطی که برای بیماران دیابتی فراهم شده است، جوابگوی نیازمندیهای آنان برای درمان بیماریشان نیست. یک بیمار دیابتی در طول روز 4 تا 6 مرتبه باید قند خونش را کنترل کند چرا که بالا و پایین رفتن قند خون این بیماران منجر به کما در آنها میشود. این بیماران در حالت عادی به جز چند مورد بیمه خاص برای تامین داروهای خود حمایت هیچ گونه سازمان را ندارند و خود باید از پس هزینههای سنگین این درمان برآیند و تنها زمانی که این بیماری به مراحل حادتر مانند از کار افتادن کلیهها و دیالیز میرسد، جزئی از مخارج را میتوانند دریافت کنند.
هزینهها برای درمان این بیماری بسیار سنگین است و تا جایی پیش رفته است که از بیماری دیابت به عنوان گرانترین بیماری شایع جهان نام برده شده است. بیماران دیابتی توانایی تامین دارو و مراقبت پزشکی را ندارند و متاسفانه هیچ اقدامی برای این افراد صورت نگرفته است و با بیفکری بعضی مسوولان موقعیت شهروندان تشدید شده و افراد اجتماع را تحت شعاع خود قرار میدهد.
در کشور ما نوشابههایی که به شدت قند داشته و تشدید کننده بیماری هستند و تحت عنوان مارکهای تجاری فعالیت دارند باید 10 درصد از دریافتی خود را به دولت برای کنترل بیماریهای دیابتی بپردازند. این بودجهها در کانال دانشگاههای پزشکی صرف هزینههای تحقیقات در این زمینه میشود که گاها نتیجهای برای پیشگیری، کنترل و مدیریت این بیماری اتفاق نمیافتد که این خلاها وآسیبها مانع از دسترسی به موفقیت میشود.
طی غربالگری که در مشهد صورت گرفته است تعداد بیماران دیابتی بین 200 تا 400 هزار نفر تعیین شده است و بین 500 تا 600 هزار نفر افرادی هستند که قند خون بالایی دارند که پیش زمینه بیماری دیابت است این در حالی است که 50 درصد از این افراد عموما از بیماری خود اطلاعی ندارند.
: افرادی که به خاطر استرس و تغذیه نامناسب به بیماری دیابت مبتلا میشوند بسیار خطرناکتر از بیمارانی هستند که به واسطه ارث و ژنتیک به این بیماری دچار میشوند.
تاکنون برای پیشگیری و کنترل دیابت فعالیت اجتماعی سازمانهای مردم نهاد را داشتهایم.
صدا و سیما برای ترویج فرهنگ سلامت و واکسینه جامعه برای اینکه شهروندان به این بیماری کمرشکن مبتلا نشوند و یا دیرتر دچار این عارضه شوند هزینههای کلانی را از این بنیاد مردم نهاد درخواست میکنند که قادر به پرداخت این هزینهها نیستیم.
نیروهای ما برای غربالگری سازمانها و وزارتخانهها آمادگی کامل را دارند حال آن که هیچگونه همکاری برای غربالگری صورت نمیگیرد و حتی برای برنامههای آموزشی برای پرسنل و شهروندان درخواست هزینه از این بنیاد میشود.
بیماری دیابت به عنوان یک آسیب اجتماعی در کشور به شمار میرود و تاکنون 7 میلیون بیمار دیابتی در ایران داریم، هیچ گونه اقدامی برای هشدار به شهروندان برای پیشگیری و کنترل از این بیماری انجام نگرفته است حال آن که پیامد این بیماری آسیب جدی به پیکر اجتماع خواهد زد.
به جای استفاده از شکر صنعتی که ضرر بسیاری دارد باید از شیرین کنندههای طبیعی استفاده شود و تمامی شیرینی فروشیها را ملزم به ممنوعیت استفاده از شکر صنعتی کنند. گیاهی به نام استویا در زمینهای کشاورزی ما قابل کشت است که شیرین کننده و مفید است بنابراین باید شرایط را برای تولید و توسعه این گیاه فراهم کنند.
استفاده از غذای سالم و تغییر دادن سبک تغذیه میتواند از مبتلا شدن به این بیماریها بکاهد و استفاده از غذای سالم به هیچ عنوان استفاده از غذای گران نیست.
تاب آوری در مورد کسانی بکار می رود که در معرض خطر قرار می گیرند ولی دچار اختلال نمی شوند. از این رو شاید بتوان نتیجه گیری کرد که مواجه شدن با خطر شرط لازم برای آسیب پذیری هست اما شرط کافی نیست .
اعتیاد یکی از بغرنج ترین مسایل انسان و تهدیدی جدی برای سلامت جسمی و روانی جوامع بشری است که تدریجاً به یک نگرانی عمده برای ملت ها و دولت ها تبدیل شده است. کنترل اعتیاد مستلزم برنامه ریزی صحیح و صرف بودجه های هنگفت می باشد که در دو بخش کاهش عرضه و کاهش تقاضا صورت می گیرد . در بحث کاهش تقاض ، پیشگیری یک مقوله فوق العاده مهم است که به دلیل کارایی ، اثر بخشی و مقرون به صرفه بودن از جایگاه ویژه ای در کنترل اعتیاد برخوردار است . پیشگیری ، استراتژی ها و فعالیت های آن در جهان روز به روز در حال دگرگونی ، پیشرفت و پیمودن مسیر تکامل هستند تا با رسیدن به حداکثر کارایی، حداقل میزان رشد اعتیاد را برای جوامع به ارمغان آورند. در برنامه های پیشگیری توجه به عوامل محافظت کننده و خطر ساز اعتیاد یک اصل اساسی بوده و برنامه ریزی بر مبنای آنها صورت گرفته است.
ادامه مطلب ...درست است که ازدواج هم مثل دیگر اتفاقات زندگی از قانون غیرقابل نقضی پیروی نمیکند اما آینده این تصمیم هم مثل دیگر تصمیمها تاحدودی قابل پیشبینی است. روانشناسان معتقدند بیتوجهی به زنگ خطرها میتواند زودتر از آنچه تصورش را میکنید، زندگی شما را به سراشیبی بیندازد. پس این 13 زنگ خطر را جدی بگیرید. |
درست است که ازدواج هم مثل دیگر اتفاقات زندگی از قانون غیرقابل نقضی پیروی نمیکند اما آینده این تصمیم هم مثل دیگر تصمیمها تاحدودی قابل پیشبینی است. روانشناسان معتقدند بیتوجهی به زنگ خطرها میتواند زودتر از آنچه تصورش را میکنید، زندگی شما را به سراشیبی بیندازد. پس این 13 زنگ خطر را جدی بگیرید. |