با یکدیگر مهربان بودن
آیا نسبت به یکدیگر مهربان هستید و یا سعی می کنید یکدیگر را کنترل کنید و راه خودتان را بروید؟ آیا با مهربانی کردن نسبت به همسرتان احساس خوشحالی و رضایت می کنید؟ یکی از نشانه های ضروری یک رابطه ی سالم محبت کردن به یکدیگر است نه اینکه با تحکم طرف مقابلتان را کنترل کنید.
به یکدیگر عشق ورزیدن
آیا وجودتان سرشار از گرمای عشق است و آنرا بی اختیار نثار یکدیگر می کنید؟ آیا همواره زیبایی ها و خوبی های طرف مقابلتان را می بینید و یا تنها بر روی اشتباهات و نقاط ضعف او متمرکز هستید؟ آیا احساسات درونی او را درک می کنید؟ آیا از عشق ورزیدن به یکدیگر لذت می برید؟ گرما و عشق داشتن نسبت به یکدیگر یکی از نشانه های رابطه ی سالم با شریک زندگانی تان است.
با یکدیگر شوخی کردن
آیا دوست دارید با یکدیگر بازی و شوخی کنید؟ از شوخی و بامزگی های طرف مقابلتان لذت می برید؟ سعی می کنید در بحرانها و مشکلات او را شاد کنید و بخندانید؟ آیا مانند بچه ها با یکدیگر راحت و بی غل و غش برخورد می کنید و مدام در حال شوخی کردن با هم هستید؟ یکی از بزرگترین ارکان رابطه ی سالم همین خنده و شوخی است.
از کنار هم بودن لذت بردن
ادامه مطلب ...
عروس خانم و آقا داماد هر دو کوهنورد بودند و مهر عروس خانم صعود به 7 قله برتر جهان بود. ظاهرا هم زندگی خوبی دارند و آقا داماد عندالمطالبه مهریه عروس خانم را میدهد.
بنا بر این گزارش اگر سری به راهروهای دادگاههای خانواده بزنید پر از دختر خانمهای جوانی است که برای خاتمه دادن به زندگی مشترکشان، مسیرشان به سمت دادگاه کج شده است. در میان این خانمها کسانی که مهریههای عجیب غریب دارند هم دیده میشوند از سفر به ۱۲۰ کشور دنیا و ۱۰ هزار لیتر بنزین تا دست راست و پای چپ داماد،شمش طلا هم وزن عروس و یک کیلو بال مگس و حفظ کردن دیوان حافظ و صدها مهریه عجیب و غریب دیگر.
براساس این گزارش در تماسها و ارتباط هایی که اینبار با دفاتر ثبت ازدواج در نقاط مختلف تهران داشتیم، در اکثر موارد سر دفتردارها میگفتند که مهریههای سنگین و عجیب و غریب را خطبه نمیخوانند.....
ادامه مطلب ...بسیاری، عاشق
بسیاری، معشوق
عاشق و معشوق،
انگشت شماری.
" عباس کیارستمی"
دنیای ما اندازه هم نیست
من عاشق بارون و گیتارم
من روزها تا ظهر میخوابم
من هر شبُ تا صبح بیدارم
دنیای ما اندازه هم نیست
من خیلی وقتا ساکتم، سردم
وقتی که میرم تو خودم شاید
پاییز سال بعد برگردم
دنیای ما اندازه هم نیست
میبوسمت اما نمیمونم
تو دائم از آینده میپرسی
من حال فردامم نمیدونم
تو فکر یه آغوش محکم باش
آغوش این دیوونه محکم نیست
صد بار گفتم باز یادت رفت
دنیای ما اندازه هم نیست
کمی به فکر خودت باش!
این قدر در کنایهها و استعارهها آشیانه مکن
آسیب میبینی
همیشه گلوله از سرب نیست
گاه لبخندیست آلوده به تحقیر
بیآنکه بفهمی
در خون خود غرق میشوی
پرواز کن برو
بگریز از این مه
بگریز از دهان مردم
کوچک شدی
به پهنهی این تیرگی
مواظب باش گم نشوی!
زندگی در اعماق عادتها
هیچ فرقی با مرگ ندارد
تو مردهای
فقط معنای مرگ را نمیدانی
چرا دخترها نمی توانند یا نباید از پسرهای مورد توجه خود خواستگاری کنند؟این سؤال از سؤالات بسیار مهم و قابل توجه است و شاید برای بسیاری از دختر خانم ها از اهمیت ویژه ای برخوردار باشد. برخی معتقدند چرا فقط آقایان همیشه به خواستگاری دختر ها می روند؟ چه اشکالی دارد زمینه ای فراهم شود که در صورت مساعد بودن شرایط بعضی دختر خانم ها هم از آقایان مورد توجه و علاقه خود خواستگاری کنند؟
البته باید اذعان کرد که بسیاری از دخترها نیز چنین نمی اندیشند و دوست دارند شاهد آمد و شد خواستگاران متعدد باشند و از میان آنان، کسی را برگزینند که موجّه تر بوده ، از قابلیت همسری و بالاترین توان آرامشگری برخوردار باشد.
شایسته است در ارتباط با این سؤال اساسی، توجه علاقه مندان را به نکات زیر جلب نماییم:
به رغم مشابهت میان هوش و توانمندی های ذهنی دختران و پسران، تفاوت های موجود در خصیصه های زیستی و ویژگی های عاطفی دخترها و پسرها نشانگر شاکله ی خاص شخصیتی هر کدام از دو جنس است. دختر خانم ها در کنار وظیفه خطیر همسری و آرامشگری، از ارزشمندترین قابلیت انسانی یعنی توانایی مادر بودن نیز بهره مند هستند. قابلیت و شایستگی مادری، خود آمیزه ای از ویژگی های خاص زیستی و صفات برجسته عاطفی و احساسی است. از این رو ایفای بهینه نقش همسری و توفیق عهده دار شدن وظیفه بزرگ و سرنوشت ساز مادری از نشانه های شخصیت برتر و کمال وجودی زنان میباشد.
چنین تفاوت های بارز شخصیتی میان زن و مرد ، ضرورت بهره مندی فوق العاده زنان از احساسات لطیف و عواطف عمیق ، خود بستر پدیدآیی نگرش ها، رفتارها و نیازهای ویژه ای را در وجود آن ها فراهم می آورد. به همین دلیل است که زن ها به حمایت عاطفی، روانی و اجتماعی بیشتری نیاز دارند، زیرا هرچه پدیده ای ارزشمند تر باشد ، باید مورد حمایت و پشتیبانی بیشتری قرار گیرد.
ادامه مطلب ...
دوپامین. دوپامین در هسته تمایلات جنسی و نیازهای حیاتی ماست و دوپامین است که انگیزه لازم را برای انجام هر کاری در ما ایجاد میکند. این مکانیزم در مرکز پاداش مغز بدوی، میلیونها سال است که آنجا قرار گرفته و تغییر نکرده است. موشها، انسانها—درواقع همه پستانداران—در این مورد بسیار شبیه به هم هستند.
پشت بسیاری از تمایلات ما در خوردن و روابط جنسی، دوپامین قرار دارد. به همین ترتیب، همه موادمخدر دوپامین را تحریک میکنند تا مرکز لذت/پاداش را تحریک کند. قمار، خرید، پرخوری و سایر فعالیتهایی که به ظاهر بیارتباط به هم میرسند هم همینطور. خرید میروید: دوپامین. سیگار میکشید: دوپامین. بازیهای کامپیوتری: دوپامین. هروئین: دوپامین. ارگاسم: دوپامین. اینها تقریباً متفاوت در مغر عمل میکنند اما همه آنها دوپامین شما را بالا میبرند.
شما با خوردن غذاهای پرکالری و پرچربی به نسبت سبزیجات کمکالری، افزایش دوپامین بیشتری خواهید داشت. ممکن است فکر کنید که عاشق بستنی هستید اما درواقع عاشق دوپامینی هستید که خوردن بستنی آن را بالا میبرد. از نظر ژنتیکی شما طوری برنامهریزی شدهاید که غذاهای پرکالری را به غذاهای دیگر ترجیح دهید. به همین ترتیب، دوپامین رابطه جنسی را نسبت به خیلی از فعالیتهای دیگر برایتان ارجحتر میکند. بیولوژی شما را طوری طراحی کرده است که برای ساختن بچههای بیشتر، عمل بارورکننده داشته باشید که نیروی محرک آن دوپامین است و به همین ترتیب انسانهای نخستین را وادار میکرد برای ایجاد تنوع ژنتیکی بیشتر در بچههایشان سراغ شرکای جنسی جدید بروند.
مغز بدوی شما این اهداف را با تغییر و دستکاری شیمی مغزتان و درنتیجه تمایلات و افکارتان به انجام میرساند. بالا بودن میزان دوپامین، تمایلات جنسی را افزایش میدهد و باعث میشود بیقید و بیبندوبارتر رفتار کنید. هیجان یک رابطه تازه و کشش به پورنوگرافی نمونههایی از بالا بودن سطح دوپامین هستند. متاسفانه، بالا بودن مداوم دوپامین موجب رفتارهای متغیر و دمدمیمزاجانه شده که برای بقا مفید نیستند. ازاینرو، اکثر پستانداران در زمان جفتگیری، دورههای تحریک شوندگی مشخص دارند. در سایر زمانها درمورد رابطهجنسی دارای رویکری خنثی می باشند.
اما انسانها دوره "اوج" تمایل جنسی که بعد از آن دورهای طولانی از بیتفاوتی جنسی ایجاد شود را ندارند. برخلاف سایر پستانداران، ما میتوانیم به طور دائم در سطحی بالا، تمایلات جنسی که با دوپامین تحریک میشوند، داشته باشیم. اما در عین حال میتوانیم این احساسات را بطور خودکار تنظیم و کنترل کنیم. بعد از مدتی طولانی تمایلات شدید، دکمهای برای خاموش شدن داریم.
این دو اتفاق همزمان روی میدهند. دوپامین کاهش یافته و پرولاکتین افزایش مییابد. این مکانیزم توجه شما را به جایی دیگر معطوف میکند: با شکار و مهمانی، مراقبت از بچهها، ساختن سرپناه و از این قبیل. بدون این خاموش شدن طبیعی و محافظتکننده، رابطهجنسی را به قیمت از دست دادن سایر فعالیتها دنبال میکردید. وقتی موشهای آزمایشگاهی را طوری قرار دادند که بتوانند اهرمی را در قفسشان برای تحریک سلولهای عصبی که دوپامین روی آنها عمل میکند، فشار دهند، مشخص شد که آنها تازمانیکه بیفتند به فشردن این اهرم ادامه میدادند—حتی برای خوردن یا کشف همسران جدید متوقف نمیشدند. دوپامین شدیداً اعتیادزا است؛ بالا رفتن پرولاکتین ترمز آن است.
رفتارها و احساسات مربوط به سطوح مختلف دوپامین | ||
زیاد | کم | نرمال |
اضطراب | بیلذتی | باانگیزه |
جنون | ناتوانی برای عشق ورزیدن | حس سلامت و رضایت |
خشونت | نداشتن پشیمانی از رفتارهای شخصی خود | لذت، پاداش در انجام اهداف و کارها |
شیزوفرنی | افسردگی | تمایلات جنسی سالم |
اعتیاد | اعتیاد (برای رهایی از افسردگی) | احساس خوب داشتن به دیگران |
پارافیلی (طلسم جنسی) | رفتارهای ضداجتماعی | وابستگی سالم |
اعتیاد جنسی | پایین بودن تمایلات جنسی | عشق پدری/مادری |
ریسکپذیری ناسالم | اختلال نعوظ | ریسکپذیری سالم |
قمار | نداشتن انگیزه و جسارت | انتخابهای عاقلانه |
احساسطلبی انگیزشی و بدون فکر | اختلال اضطراب اجتماعی | انتظارات و توقعات واقعبینانه |
فعالیتهای اجباری |
|
|
همانطور که در جدول بالا مشاهده میکنید، سطح متوازن از دوپامین برای داشتن سلامت روانی الزامی است. وقتی سطح دوپامین افت میکند، احساس خواهید کرد مشکل وحشتناکی وجود دارد. زیاد بودن دوپامین هم منجر به رفتارهای بیبندوبارانه و بیقیدانه می شود که این نیز میتواند مشکلساز باشد. این احساسات ناراحتکننده به همسرتان هم منتقل خواهد شد. و ناگهان او دیگر برایتان آنقدرها جذاب نخواهد بود. این چرخه در رابطه صمیمانهتان بسیار ناراحتکننده خواهد بود. در طول بخشی از رابطه که سطح دوپامین پایین است، ممکن است احساس تنهاییکنید یا احساس کنید دیگران چیزی از شما میخواهند که قادر به تحمل آن نیستید. یا ناامیدانه به دنبال راههایی خواهید بود که سطح دوپامین شما را دوباره بالا ببرد (مثل نوشیدنیهای الکلی، شیرینیجات، شرکای جنسی جدید، پورنوگرافی و از این قبیل).
میتوانید ببینید که چطور چرخه بالا و پایینها یا جذابیتها و تنفرها رابطه شما را بیشتر شبیه به یک ترنهوایی میکند تا یک داستان عاشقانه. مثل شروع و متوقف شدن در یک ترافیک سنگین میماند. ابتدا جذابیت شدید و بعد رفتارهایی که موجب جدا شدن آنها از هم میشود (پرولاکتین هم میتواند جدایی را تقویت کند).
نکته اینجاست که رابطهجنسی سنتی میتواند در شیمی اعصاب شما ایجاد خطر کند. اکثرمواقع سطح دوپامین شما یا بسیار بالا یا بسیار پایین خواهد بود.
.
به همین دلیل است که خردمندان از قدیم نزدیکی بدون ارگاسم سنتی را توصیه میکردند. با اجتناب از افزایش بیشازاندازه که سلولهای عصبی را در مغز بدوی شدیداً تحریک میکند، از کاهشهای شدید که با ریکاوری همراه است نیز اجتناب خواهید کرد. با این روش سطح دوپامین را در حدی ایدآل نگه میدارید که باعث حس سلامت و ایجاد تعادل در رابطهتان میشود.
دوپامین تنها مقصر رفتارها و تغییر روحیاتی که زوجها را از هم جدا میکند نیست. پرولاکتین، مادهشیمیایی عصبی که بعد از ارگاسم در بدن بالا میرود نیز با بسیاری از علائمی که زوجها در روابط خود از آن شکایت دارند همراه است.
تاثیرات پرولاکتین ممکن است طول بکشند. مثلاً، کوکائین یکباره سطح دوپامین را در مغز بالا میبرد و پرولاکتین در دوره ترک افزایش مییابد. درواقع، معتادانی که به سراغ ترک میروند نیاز دارند تا دو هفته سطح پرولاکتین مغز آنها به حد نرمال پایین بیاید. موشهای آزمایشگاهی مونث بعد از زوجگیری تا دو هفته با افزایش پرولاکتین روبهرو بودند—حتی بااینکه باردار نشدند. آخر اینکه پرولاکتین با استرس و فشار احساس ناامیدی همراه است. وقتی زوجها بخاطر پستی و بلندیهای رابطه خود ناامید و پریشان میشوند، سطح بالای پرولاکتین در آنها میتواند پریشانیشان را بیشتر کند. فراموش میکنندکه متعادل بودن چه حسی دارد و کمکم حس سلامت طبیعیشان را از دست میدهند.
هم پایین بودن دوپامین و بالا بودن پرولاکتین باعث تیره و تار به نظر رسیدن دنیا میشود—و میل شما برای پیدا کردن رابطهجنسی بهتر و شرکای جنسی جدیدتر که سطح دوپامین را در شما افزایش دهند بیشتر خواهد شد (و شما را وارد چرخه دیگری از پستی و بلندیها خواهد کرد). همه اینها در کنار هم میتواند مسبب دور شدن زوجها بعد از یک سال از هم باشد.
علائم بالا بودن سطح پرولاکتین | |
زنان | مردان |
فقدان میل جنسی | فقدان میل جنسی |
افسردگی/تغییر روحیه | افسردگی/تغییر روحیه |
خصومت/اضطراب | ضعف جنسی |
سردرد | سردرد |
علائم یائسگی، حتی زمانیکه استروژن به میزان کافی وجود داشته باشد | نازایی |
افزایش وزن | کاهش سطح تستوسترون |
دردناک بودن رابطهجنسی بخاطر خشکی واژن | افزایش وزن |
ناباروری، قاعدگی نامنظم | مشکلات بینایی محیطی |
مشکلات بینایی محیطی | رشد سینه |
|
|
اصطکاکات عاطفی ناشی از این تغییرات شیمی مغز سه علت میتواند داشته باشد:
(1) خارج شدن زوجها از تعادل. سطح دوپامین در یکی افزایش یافته درحالیکه در دیگری هنوز سطح پرولاکتین بالا است. ممکن است شما ناامیدانه به دنبال نزدیکی باشید درحالیکه همسرتان هیچ علاقهای به آن نشان ندهد.
(2) زوجها وضعیت فکریشان را به هم منعکس میکنند. وقتی احساس خستگی یا گرسنگی میکنید، طبیعی است که کسی که به شما نزدیکتر است را مقصر بدانید. به نظر میرسد اگر آن فرد دست از فعالیتهای دیگر خود برمیداشت و کمی بیشتر به مسائل جنسیتان میپرداخت، احساس بهتری داشتید.
(3) مغز زوجها با گذشت زمان از عشق دورتر شده و حالت تدافعی میگیرد. بخشی از مغز بدوی شما که برای واکنش دادن به مار و درندگان طراحی شده است، حالا توسط همسرتان فعال میشود. مطمئناً همسرتان شما را به نیش زدن تهدید نکرده است اما رابطهجنسی با او حس بدی در ناخودآگاهتان به شما میدهد. تصور میکنید که مقصر همسرتان است.
عملاً هیچکس این منبع پنهان و بیولوژیکی پریشانی را تشخیص نمیدهد. درعوض، بخشی از مغز شما که تحلیل میکند به دنبال بهانههای دیگری خواهد بود. مثلاً میدانید که حس خوبی ندارید. همسرتان عجیب رفتار میکند. ناراحت هستید و ماهعسلتان هم تمام شده است. ممکن است برای تغییر روحیه افکارتان را بنویسید یا به قرصهای ضدافسردگی روی بیاورید. یا شاید هم فکر کنید که همسرتان در این احساس خستگی و دلزدگی شما مقصر است. بااینحال وقتی تلاش میکنید همدیگر را درست کنید، فقط سعی در برطرف کردن علائم دارید و مشکل اصلی و عمیقتر را نادیده میگیرید—این تغییرات مربوط به شیمی اعصاب.
برای درمان مشکل اصلی، فقط کافی است روش و سبک نزدیکی و رابطه جنسی خود را تغییر دهید.
هر روز که میگذره بیشتر می فهمم که درد ما از فکر نکردنه
درد ما درد همون کبکیه که سرش رو زیر برف می کنه
ما فقط تقلید می کنیم و ادعا می کنیم.
اینجا مردم حیله گر و زرنگ زیاد هست اما هنوز کسی رو به پر ادعایی خودمون ندیدم.
راستی چرا این قدر مغروریم؟؟؟ این همه غرور این همه خودبینی واقعا برای چیه؟؟
پیمان شکنی زناشویی یکی از واقعیتهای تلخ هر زمان و به خصوص دوران معاصر و متأسفانه یک پدیده کم و بیش رایج است. بسیاری از مردم نتیجه ی پیمان شکنیِ همسر را بدتر از مرگ وی می دانند چرا وقتی که یکی از زوجین می میرد، دیگری علیرغم احساس ناراحتی و تنهایی با اشتیاق خاطراتِ با او بودن را مرور می کند و از این طریق به عشق خود ادامه می دهد، به عبارت دیگر روابط بعد از مرگ همسر همچنان باقی می مانند، ولی بعد از پیمان شکنی همیشه این طور نیست و در اغلب موارد، اولین راهِ حلی که بعد از آگاهی از خیانت همسر به ذهن زوج آسیب دیده خطور می کند، طلاق است.
ادامه مطلب ...هر زمان مقابل آینه میایستم یا یکی از عکسهای خود را نگاه میکنم، نفسم بند میآید و از دیدن خودم متنفر میشوم. من شخصی را میبینم که با تصوراتم فرق دارد و کاملا برایم بیگانه است. بیشتر اوقات فکر میکنم زیر چشمانم گود افتاده یا برعکس دو کیسه سیاه و کبود در زیر آن قرار گرفته است.
به گزارش اول نیوز به نقل از برترین ها ؛ من از شکل بینی خودم هم متنفرم، زیرا بسیار بزرگ و گوشتی است و بخش زیادی از صورتم را گرفته. متاسفانه نیمه راست صورت من هم تفاوت زیادی با نیمه سمت چپ دارد؛ به همین دلیل هنگامی که در کنار دوستانم راه میروم، مدام در طرفی قرار میگیرم که آنها قسمت راست صورتم را ببینند.
زنانی که خود را زشت میبینند
لبهای من هم بسیار باریکند و نیمه بالایی آن تفاوت زیادی با نیمه پایینی دارد. گردن من بسیار بلند است و هر زمان به آینه نگاه میکنم، فکر میکنم در حال تماشای یک اردک هستم. از همه بدتر تمام صورت من را جوش پوشانده و لکههای زشت اطراف آن را فرا گرفته است. این تصورات از ۴ سالگی با من است و از همان دوران من از اینکه در بین مهمانان یا دوستانم قرار بگیرم اجتناب میکردم. از همان زمان دچار وسواس شدم؛ به طوری که هر روز ۳۰ بار صورت خود را میشستم و چند بار لباسهایم را عوض میکردم. با وجود آنکه چند کیلو کمبود وزن داشتم اما شروع به رژیم گرفتن کردم، زیرا تصور میکردم پاهایم بسیار چاقند و شکم بزرگی دارم. برای چند سال سعی کردم تا حد ممکن در خانه بمانم و در مقابل چشم مردم قرار نگیرم.
آنچه خواندید، توصیفات ریچل بوگان ۲۷ ساله از کشور انگلستان است. این زن یکی از صدها هزار نفر در سراسر جهان است که از سندرم خودزشتپنداری یاBody dysmorphic disorder رنج میبرد. آمارها نشان میدهد ۵۰درصد از زنان از ظاهر خود راضی نیستند و بعضی از آنها عیبهای بسیار کوچک صورت و بدن خود را بسیار بزرگ میبینند. در بعضی از آنها این حالت به قدری شدید است که علائمی مشابه سندرم BDD پیدا میکند.
این بیماری تا چه حد میتواند جدی شود؟
در بعضی بیماران مانند «حنی کمایل»، بیماری به قدری شدت پیدا کرده که او ۸ بار دست به خودکشی زده است. هر زمان این دختر به آینه نگاه میکرد یک فرد چاق و بد هیکل با صورت زشت را میدید که زنده ماندنش هیچ ارزشی برای دیگران ندارد. یکی از عادات حنی این بود که مدام سرتاپای دیگران را برانداز کرده و با خود مقایسه میکرد. بیماری حنی در ۹ سالگی و زمانی که او علائم بلوغ را تجربه کرد، آغاز شد و به تدریج شدت گرفت. این وضعیت تا جایی پیش رفت که او در ۱۲ سالگی علاقهاش به غذا خوردن را از دست داد و شروع به استفاده از قرصهای ضد افسردگی کرد. در ۱۵ سالگی او برای اولینبار تصمیم به خودکشی گرفت و سعی کرد با مصرف همزمان چند قرص ضدافسردگی به زندگی خود پایان دهد. او طی چند سال بعد، ۷ بار دیگر هم این کار را تکرار کرد تا اینکه سرانجام پزشکان متوجه ابتلای او به ناهنجاری خودزشتپنداری شدند و درمانهای روانشناسی را آغاز کردند. به طور کلی میتوان گفت شدت این بیماری در هر شخص نسبت به دیگری متفاوت است.
بسیاری از این افراد به دلیل رفتارها و احساسات خود رابطه خوبی با دوستان و اعضای خانوادهشان ندارند و معمولا تنهایی را تجربه میکنند. تفکرات مرتبط با خودکشی در این افراد معمولا مشاهده میشود و تقریبا ۱۹درصد از آنها به این موضوع فکر میکنند. آمارها نشان میدهد ۷درصد از این افراد حتی اقدام به خودکشی هم کردهاند و متاسفانه در بعضی موارد هم در انجام این کار به موفقیت رسیدهاند.
سندرم خودزشتپنداری چیست؟
زهرا مصطفایی، مشاور خانواده مخالف سیاهنمایی ازدواج اینترنتی است و بر روشنسازی و آگاه کردن جوانان نسبت به مضرات این نوع ازدواج تاکید دارد. او میگوید: « زمانی اگر پسر و دختری از طریق تلفن با هم صحبت میکردند و آشنا میشدند و بعد ازدواج میکردند، بسیار قبیح تصور میشد، اما با افزایش آگاهی این مشکل کم شده است. حالا هم اینترنت یک ابزار ارتباطی است که هم فرصت دارد و هم تهدید. مهم این است که تهدیدها را به فرصت تبدیل کنیم.»
وی به جوانان توصیه میکند: « اگر با کسی چت میکنید، سعی کنید صادق باشید، اما برای ازدواج با فرد آن سوی مانیتور دل نبندید و اساس زندگی را بر این آشنایی اولیه قرارندهید.»
این مشاور خانواده دوستی خانواده با جوانترها را قدم اول برای کاهش آسیب اینترنت و آشناییهای آن میداند و اضافه میکند: با توجه به افزایش سن ازدواج و دشواری انتخاب همسر ایدهآل، به نظر من ایرادی ندارد 2 نفر از طریق چت با هم آشنا شوند، به شرطی که در ملاقاتهای بعدی و آشنایی از طریق خانوادهها این آشنایی اولیه تکمیل شود.
آرین منش چت کردن را وسیله مناسبی برای ازدواج نمی داند، بلکه آن را بیشتر برای سرگرمی می داند و معتقد است که چت در این ماجرا نباید مهم تلقی شود. چرا که بعید است فردی برای کسب اطلاعات کامل و همسر گزینی واقعی به اینترنت مراجعه کند.
آرین منش در این خصوص می گوید: هنوز هم افرادی هستند که با انگیزه های شرعی اطلاعات به خانواده دختران و پسران می دهند اما بعید به نظر می رسد که سایت های اینترنتی نیز با انگیزه های الهی این کار را انجام دهد. اگر سایت های اینترنتی با برنامه ریزی از سوی مسوولان همراه باشد می تواند نتایج مثبتی را به همراه داشته باشد.
حرکت با چراغ خاموش...
برخی کارشناسان ازدواج اینترنتی را حرکت با چراغ خاموش و بی سرو صدای زندگی تعبیر کرده و ترجیح می دهند پیش از آنکه در داخل یا خارج از کشور کسی را انتخاب کنند او را در سکوت بشناسند البته شکستن این سکوت کار را بر جوان سخت می کند.
ازدواج به عنوان یکی از مهمترین حوادث زندگی انسان تلقی می شود و حاصل آن تشکیل کانون خانواده به عنوان مهمترین و پایدارترین نهاد تربیتی در جامعه است. از همین رو ازدواج اینترنتی یک راهکار نیست بلکه پوششی موقتی برای سرپوش گذاشتن بر مشکلاتی که بیشتر جوانان در حوزه ازدواج با آن مواجهند. اینکه بخواهیم نگاهی قابل اطمینان به این مقوله داشته باشیم نمی تواند به عنوان یک راه حل تلقی شود. چرا که فرهنگ سازی ازدواج اینترنتی در جامعه برای شکل گیری یک خانواده سالم نیازی ضروری است.
ازدواج در اینترنت اولین بار درکشور فرانسه و حومه های شهر پاریس مطرح شد. این شهر یعنی "ایسی لهمو لینو" یکی از شهرهای اینترنتی و سرآمد شهرهای فرانسه در حوزه اینترنت و اطلاع رسانی می باشد. تا جایی که حتی در مهد کودکهای این شهر نیز اینترنت مورد استفاده و دستیابی است.
در کشور ما هم موضوع دوست یابی رایانه ای و گاهی ازدواج اینترنتی از حدود 2-3 سال پیش در بین عموم مطرح شده است. تا جایی که چندین سایت نیز در این مورد به وجود آمد و اقدام به عضویابی کرد.
اما آنچه مهم است عواقب و مشکلاتی است که پس از ایجاد چنین سایتهایی در بین جوانان به وجود آمده است.
چنانچه به دادگاههای خانواده و مراجع قضایی مراجعه کنیم به سادگی با چند زوج روبرو می شویم که از طریق اینترنت با یکدیگر ازدواج کرده اند و حال برای جدایی به این مکانها آمده اند.
عبدالرضا مصری ، با اشاره به لزوم فرهنگ سازی در مورد ازدواجهای اینترنتی، در این زمینه می گوید: برقراری ارتباط میان دختر و پسر از طریق اینترنت جرم محسوب نمی شود، چرا که وقوع جرم مستلزم وجود ادوات و مقدمات جرم است. البته در هیچ قانونی هم ارتباط کلامی بین دختر و پسر هر چند نامحرم باشند، جرم محسوب نمی شود.
اما آنچه مسلم است این ارتباط باعث بروز شرایط سوء استفاده و استفاده نامطلوب از شرایط موجود می شود.
کودکان در سنین پیش دبستان خیلی زیاد و سریع میآموزند. اما آیا میتوان دراین سن متوجه شد که کودکی باهوش است؟ متخصصان آموزش معتقدند که حتی گاهی از نوزادی میتوان متوجه شد که بعضی از کودکان سریعتر از بقیه همسالانشان یاد میگیرند. اما برای اغلب کودکان علائم هوش تا سن سالهای اول ابتدایی مشخص نمیشود.
ممکن است این سؤال برای شما هم پیش آمده باشد که علائم هوش در این سنین چیست؟ متخصصان معتقدند علامتهای زیادی برای هوش کودکان وجود دارد. اما معمولاً هوش و استعداد کودک با رسیدن به یک محدوده مشخص البته بسیار عمیقتر و سریعتر از همسالانش تعریف میشود.
وجود اینکه تمرینات زیادی برای رویارویی با افراد منفی انجام داده ام گاهی اوقات خود را در حال جدال با آن می یابم. معمولا وقتی به مقابله میپردازم به ندرت نتیجه خوبی بدست می آید. نکته این است که ما انسانیم و دارای احساسات و نفسیات. با به کنترل درآوردن نفس خود و استفاده از هوش هیجانی نه تنها به سلامت روحی و جسمی خود کمک کرده ایم بلکه ازبوجود آمدن شرایط بد نیزجلوگیری کرده ایم.
در این جا چند پیشنهاد برای رویارویی با افراد سخت و منفی ارائه شده است.
عده زیادی از دختران برای همرنگی با دوستان و فاصله گرفتن از سنت ها، به درخواست های دوستی پاسخ مثبت می دهند و امیدوارند که این دوستی به ازدواج ختم شود.
مرد
ازدواج های امروزی، فرد محور تر است. یعنی دختر و پسر پیش از آنکه پای خانواده ها به میان بیاید، تصمیم به شناخت همدیگر می گیرند و وقتی مطمئن شدند این آشنایی عاقبت خوبی در پی خواهد داشت، ماجرا را رسمی و علنی می کنند. این آشنایی برای عده ای جدی است و برای عده ای بیشتر فرم دوستی های گذرا را دارد که شاید به ازدواج ختم شود و شاید هم نه!
تفاوتی که بیشتر در دختران و پسران در اوایل جوانی به چشم می خورد در مورد هدف از رابطه دوستی با جنس مخالف است.
دختران معمولا تصور می کنند که برای یافتن همسر مناسب باید در یک رابطه احساسی با پسران دخیل شوند. اما واقعیت این است که در اکثر مواقع پسرانی طالب ارتباط دراز مدت، پنهانی، و احساسی و عاطفی با دختران هستند که شرایط ازدواج را ندارند و مایلند این خلاء را با یک رابطه دوستانه با یک یا چند دختر پر کنند و برای این کار از دادن قول ازدواج ابایی ندارند.
عده زیادی از دختران برای همرنگی با دوستان و فاصله گرفتن از سنت ها، به درخواست های دوستی پاسخ مثبت می دهند و امیدوارند که این دوستی به ازدواج ختم شود. در این شرایط، طولانی شدن دوستی، عمق گرفتن آن و نزدیک شدن بسیار زیاد دختر و پسر به هم، برای دختران معنای قطعی شدن ازدواج را دارد. مثلا دختر خانمی فکر می کند حالا که 6 سال با یک نفر دوست بوده، امکان ندارد بتواند بدون او زندگی کند و بی شک طرف مقابل هم او را برای ازدواج در نظر دارد. این در حالی است که از نگاه پسرها ( اگر نگوییم همه، باید بگوییم اکثریت قریب به اتفاق آنها ) طولانی شدن یک رابطه دوستی که خانواده ها از آن اطلاع ندارند، به معنی گذرا بودن آن رابطه است و به محض فراهم شدن شرایط ازدواجشان، یا به محض آنکه با فردی موجه تر و مناسب تر از شما رو به رو شوند، رابطه دوستی شان را خاتمه می دهند.
دوستی هایی برای پر کردن اوقات فراغت
دوستی هایی که بنا به گفته دختران و پسران جوان بابت آشنایی بیشترشان با جنس مخالف و پر کردن اوقات فراغت به نحوی شادمانه !! صورت می گیرد و گاهی برای توجیه عملکرد خود دم از شناخت برای ازدواج می زنند . دوستی هایی که شروع آن ساده اما عواقب آن سخت جبران نا پذیر است . بخصوص برای دختران که در این گونه دوستی ها بیشترین ضرر را در قالب شکست عاطفی تا هتک حرمت های اخلاقی باید متحمل شوند .
دوستی های خیابانی، برای دختران نوجوان و جوان به نظر راه شادی است که آن ها را به سرمنزل مقصود می رساند! اما در واقع بیراهی است که ره به ترکستان دارد و جز گرفتار شدن در فحشا چیز دیگری عاید آنها نمی کند. این روش گذران اوقات فراغت در واقع ویروسی خطرناک است که به جان اندیشه ها و اخلاقیات دختران نوجوان می افتد و آن تفکر ساده خوش گذرانی در اوقات فراغت را تبدیل به عادتی بیمارگونه در ارتباط گیری های نامعقول می کند . منجلاب این گونه گرفتاری ها و عادات غیر اخلاقی که زاییده دوستی های خیابانی است می تواند انسان را تا مرحله بدنامی و فحشا فرو ببرد.
این پسرها هر روز یک بهانه برای علنی کردن رابطه دارد و امروز و فردا می کند: درسم تمام شود، سربازی بروم، کار پیدا کنم، پس انداز داشته باشم، موافقت خانواده را جلب کنم و...
راه چاره چیست؟
بدون پنهان کاری و وعده و وعید باید موضوع را با خانواده ها در میان بگذارید.
بهتر است علنی شدن رابطه در روزهای اول آشنایی باشد در غیر این صورت حداقل یک ماه بعد از آشنایی و کسب شناخت مقدماتی از همدیگر موضوع را به خانواده ها اطلاع داده و بقیه شناخت تان را به دوران نامزدی رسمی یا غیر رسمی واگذار کنید.
اگر شرایط یکی از طرفین برای ازدواج یا رسمی شدن نامزدی آماده نیست، از همان ابتدا موعدی را برای علنی کردن رابطه مشخص کنید. مثلا دو ماه، سه ماه یا 6 ماه بعد. متناسب با این موعدی که در نظر گرفته اید، شدت و عمق رابطه یا میزان دیدارها و صحبت ها را تنظیم کنید تا رابطه تان همیشه تحت کنترلتان باشد و زیادی عمیق نشود.
به این مردان اعتماد نکنید
کسانی که از دوران آشنایی چنین رفتارهایی دارند، نه تنها قابل اعتماد نیستند، بلکه شما را برای ازدواج هم در نظر ندارند:
به جای شناخت منطقی شما، سراغ جنبه های احساسی رابطه می رود.
از آشنایی با خانواده شما طفره می رود
عفت را زیر پا می گذارد، درخواست های نامشروع دارد یا درباره مسائل جنسی، تحریک کننده و نا متعارف با شما صحبت می کند.
مایل است آشنایی تان طولانی شود و برای آن زمان مشخصی را اعلام نمی کند.
به شما می گوید که درگیر یک رابطه اجباری شده و خانواده اش دختر دیگری را برای او در نظر گرفته اند اما او مایل است از او فرار کند و شما را به همسری برگزیند.
دروغ گفتن
هر روز یک بهانه برای علنی کردن رابطه دارد و امروز و فردا می کند: درسم تمام شود، سربازی بروم، کار پیدا کنم، پس انداز داشته باشم، موافقت خانواده را جلب کنم و...
نقش والدین در پیشگیری
در این میان والدین نقش مهمی در پیشگیری دارند. آنها باید در صورت روبرو شدن با چنین مواردی با یک مشاور مجرب صحبت کنند. چرا که آگاهی، آشنایی و داشتن علم نوین تربیتی برای هدایت فرزندان امری ضروری است. بنابراین آنچه تأثیرگذار و پاسخگو است شیوه های صحیح برخورد است. مطمئن هم باشیم خشونت و رفتار تند والدین نه تنها مۆثر نیست بلکه فرزندان را از خانواده جدا می کند. در کنار خانواده ها، مدارس و صدا و سیما و رسانه ها نیز باید با ارائه برنامه های آموزشی صحیح و کارشناسی روابط پسران و دختران را در حد قانون و شرع به فرزندان آموزش دهند و عواقب سوء روابط پنهانی و بدون آشنائی را از طریق بررسیهای علمی همواره به آنها گوشزد کنند.
برای اکتشاف حصارهای درونی خود می توانید تمرین زیر را انجام دهید :
یکی از موقعیت های ناخوشایند زندگی خود را به خاطر آورید . این موقعیت می تواند شرایطی باشد که هم اکنون در آن به سر می برید یا شرایطی که به گذشته مربوط می شود ولی آثار آن هنوز باقی است . احساس خود را در آن شرایط به یاد آورید . آن را در ذهن خود مجسم کنید . کلمات یا اصوات دیگر را بار دیگر بشنوید . ترس نهفته در آن تجربه را بیابید .
مفهوم دیگر ترس ، احساس منزوی شدن و تجزیه گشتن است . حال که می توانید آن ترس را مجددأ تجربه کنید ، حصار مربوط به آن را نیز حس کنید . آن را لمس کنید ، ببینید و استشمام کنید . جنس آن را تشخیص دهید . چه رنگی دارد ؟ تیره است یا روشن ؟ چه می گوید ، می بیند و یا لمس می کند ؟ این قطعه از آگاهی شما حقیقت را چگونه می بیند ؟
ادامه مطلب ... بهترین مدل برای تنظیم وقت ، قلب شماست . قلب با وفاداری تمام کار و وظیفه بی وقفه خود را قبل از تولد ما شروع کرده و تا آخرین لحظۀ عمرمان ادامه می دهد .
شاید به همین دلیل است که ما به تبعیت از ضربان قلب هر ۲۴ ساعت زندگی را به سه قسمت تقسیم نموده ایم ؟ یعنی ۸ ساعت کار ، ۸ ساعت استراحت و ۸ ساعت برای تجدید فعالیت های زندگی.
بعضی از مردم اصرار دارند و می گویند ما نیازی به ۸ ساعت خواب نداریم ! شاید این مسئله با یکی دوساعت کم و زیاد درست باشد یا آنکه ساعات خواب را با چرت زدن های وسط روز بگذرانید . به هر طریقی که باشد باید خواب به اندازه کافی انجام گیرد .دو فاز دیگر زندگی صرف کار و تفریح می شود . بعضی اشخاص می گویند کارشان برای آنها نوعی تفریح است . اما برای بیشتر مردم ، کار برای ۸ ساعت در روز، کار است .
چه کسی مسئول خواب شماست ؟! شخصی می گفت : یک شب بیدار شده و هرچه تلاش نموده خواب به چشمانش نیامده زیرا یک موضوع اورا آزار می داده و مزاحم خوابش بوده . او یکباره موضوع را کشف می کند و می گوید : ” خانم اسمیت مسئول بی خوابی من است ! ”
خانم اسمیت کارفرمای او بوده است ، به محض پی بردن به این مطلب آن را فراموش کرده و به خواب رفت .
اکنون شما بگویید چه کسی مسئول خواب شماست . کار شما ، اوقات بیکاری شما ؟ که غالبأ ” وقت آزاد وجود ندارد ! ” زیرا ما خلأئی در آن ایجاد کرده ایم که در آن برای شخص دیگری مثلأ کاری انجام دهیم یا کورکورانه به دنبال چیزی می رویم که از ما انتظار دارند ؛ چه پاداشی در آن باشد چه نباشد .
ادامه مطلب ... با تئوری کوانتوم ، تفکر تشکیل جهان از ذرات مادی صلب منسوخ می شود و نشان داده می شود که برخورد دو ذره (مثلأ دو اتم) هرگز مانند برخورد دو توپ جامد نیست. توضیح اینکه ، شبیه فضای خالی منظومه شمسی ، اکثر حجم اتم را نیز در فضای خالی تشکیل می دهد . بنابراین بر خلاف تصور ما ، در فرآیند برخورد اتم ها ، آخرین لایه الکترونی یک اتم با آخرین لایه اتم دیگر تماس نمی یابد و مثلأ الکترون های دو اتم با هم تصادم نمی کنند ، بلکه فاصله بسیار زیادی بین این دو لایه الکترونی خواهد بود . در حقیقت این فاصله در حدود ابعاد اتم است . انگار دو منظومۀ شمسی از فاصله چند میلیون کیلومتری هم عبور کنند .
بار منفی الکترونهای دو اتم موجب می شود که اتم ها همدیگر را از فاصلۀ کیهانی ( نسبت به اندازه اتم ) دور کنند و با فاصله بسیار زیادی از کنار هم عبور نمایند .لذا تماسی از آن نوع که ما به آن عادت داریم وجود ندارد. مثلأ کتابی که در دست می گیرید : فاصله بین مولکول های کاغذ و مولکول های انگشتان در همین مقیاس کیهانی است . اینکه ما کاغذ را زبر یا نرم احساس می کنیم ناشی از تماس کاغذ و دست نیست ؛ چرا که اصلأ تماسی در کار نیست . البته ، تردیدی نیست که احساس نرمی یا زبری ناشی از تأثیر غیر قابل انکار مولکول های کاغذ و دست بر روی همدیگر است ولی این تأثیر ناشی از تصادم مولکول های دست و کاغذ نیست .
ادامه مطلب ... نیچه که اغلب با در دست داشتن مداد و دفتر یاد داشتی جلد چرمی در درۀ فکس قدم می زد ( عقیده داشت : فقط افکاری که در هنگام قدم زدن به ذهن خطور میکنند با ارزش هستند ( . وابستگی به عناصر مثبت زندگی بشری به عناصر منفی را با وابستگی رضایت خاطر به سختی ها مقایسه کرد : وقتی این دره های کم عمق پرچین و چروکی را می بینیم که یخچال ها در آنها آرمیده اند ، فکر می کنیم ممکن نیست زمانی فرا رسد که درۀ پر علف و درختی نهرها آبیاری اش می کنند در همان محل بوجود آید . در تاریخ بشر نیز همین گونه است : وحشی ترین نیروها راه را صاف می کنند ، و عمدتأ ویرانگرند، ولی با وجود این کار آنها ضروری است تا بعدها تمدن بهتری در آنجا بنا شود . نیروهای هولناک_ که شر خوانده می شوند_معماران و جاده صاف کن های غول پیکر بشریت هستند .
روانشناسی تبلیغات شناخت عواملی است که سبب می شود که افراد تحت تأثیر تبلیغات قرار گرفته و موافق با آن واکنش نشان دهند . عواملی که در این اثر بخشی دخالت دارند عبارتند از :
۱/ تلقین پذیر ی: می دانیم که انسانها از دم زادن تا لحظۀ مرگ به دیگران نیاز دارند و به انسانهای دیگر وابسته اند و بدون یاری آنها نمی توانند به آسودگی زندگی کنند! از این رو به آنان حساسند و می کوشند تا توجه و موافقت آنها را به سوی خود جلب کنند ؛ تلقین پذیری از همین جا پدید می آید. تلقین پذیری در وضعیت هایی که افراد دچار هیجان شده و از نظر عاطفی برانگیخته شده باشند شدیدتر است.
۲/ همچشمی گروهی : از عواملی که در تبلیغات مؤثر است گرفتار شدن در انبوه خلق(جماعت)است.مطالعاتی که در روانشناسی توده ها صورت گرفته است ، نشان می دهد که افراد در جماعت ها ، به دلیل همچشمی ، زودتر تحت تأثیر قرار می گیرند و بدون اراده و بطور غیر منطقی به تقلید از دیگران کارهایی انجام می دهند. برای مثال : اگر به کسی گفته شود که تعداد بسیاری از مردم از کالای بخصوصی استفاده می کنند، او نیز گرایش بیشتری به آن کالا پیدا می کند تا بدین وسیله و بطور ناخودآگاه وابستگی و پیوستگی خود را به گروه ها و همچشمی با آنان نشان دهد.
۳/ تداعی معانی و انتقال : به این معنا که مثلأ ورزشکارمحبوبی را در حالی که خمیر دندانی در دست دارد، نشان می دهند.اگر این عکس از نظر بیننده جالب باشد ، موافق مکانیسم انتقال یا تداعی معانی احساس خوبی نسبت به خمیر دندان پیدا می کند و نسبت به خرید آن اقدام می کند!
۱ . تمام انسانها متفاوتند و باید هر کار می توانند بکنند تا متفاوت بمانند .
۲/ به هر انسان دو امکان اعطا شده است : عمل و اندیشه . هر دو به یک جا می رسد .
۳/ به هر انسان دو کیفیت اعطا شده است : قدرت و عطیه . قدرت انسان را به مقابله با سرنوشتش هدایت می کند ، عطیه او را وا می دارد بخش بهتر وجودش را با دیگران سهیم شود .
۴/ هر انسان یک فضیلت دارد : قدرت انتخاب . کسی که از این فضیلت استفاده نکند ، نفرین می شود و دیگران برایش انتخاب می کنند .
۵/ هر انسان بر دو برکت برای دانش تسلط دارد : برکت درست عمل کردن و برکت خطا کردن . در برکت خطا کردن همیشه آموزه ای وجود دارد که فرد را به راه درست هدایت می کند .
۶/ هر انسان ساختار جنسی خودش را دارد و باید بدون احساس گناه ، آن را بکار بگیرد ، اما نباید دیگران را وادار کند مشابه او عمل کنند .
۷/ هر انسانی افسانۀ شخصی خودش را دارد که باید تحقق یابد و دلیل وجودی او در این دنیاست . افسانۀ شخصی ، خود را با شگفتی به انجام یک وظیفه نشان می دهد . (تبصره : فرد می تواند مدتی افسانۀ شخصی اش را کنار بگذارد ، به شرط آنکه آن را از یاد نبرد و دوباره در زمان ممکن سراغ آن برگردد .)
۸/ هر مردی وجهی زنانه و هر زنی وجهی مردانه دارد . لازم است بر غریزه انضباط حاکم باشد و بر عینیت ، غریزه .
۹/ هر انسانی باید دو زبان را بداند : زبان جامعه و زبان نشانه ها . یکی به کار ارتباط با دیگران می آید . دیگری برای درک پیام های خداوند است .
ادامه مطلب ... برای افزایش درآمد می توان هفت اقدام اساسی انجام داد . احاطه به هریک از این راهکارها می تواند بر میزان فروش شما بیفزاید و موفقیت در هفت راهکار رشد شما را تضمین می کند .
۱/ بر فروش خود بیفزایید . اولین و مهم ترین راه برای افزایش درآمد ، فروش کردن بیشتر است و البته راهی برای رسیدن به این منظور است که بر مشتریان خود بیفزایید.
اگر صاحب یک رستوران هستید چگونه می توانید مشتریان بیشتری را به خود جلب کنید ؟ اگر کارتان فروش قطعات یدکی است ، چگونه می توانید بر فروش خود بیفزایید ؟ اگر کارهای چاپی می کنید ، چگونه می توانید مشتریان بیشتری را به موسسۀ خود بکشانید ؟و…
کدام راهکار جدید می تواند مشتریان بیشتری را جذب کارتان کند ؟
بسیاری از ما سعی میکنیم افراد و موقعیت ها را تابع خواستههای خویش سازیم و طبیعی است وقتی آنها به شیوه خود عمل میکنند، ما آمادگی آن را نداشته و احساس نگرانی ، غم و حتی خشم میکنیم. در یک رابطه سالم رشد و تغییرات هر یک از طرفین ، مجاز میباشد .
شما ممکن است نگران از دست دادن ارتباطات مؤثر یا نگران واردآمدن آسیبی به روابط باشید. بنابراین، ارتباطات خود رامانند شی شکننده تلقی میکنید که البته به اطاعت های دائمی شما وابسته میباشد. شما همانند بسیاری از افراد چه بسا از نه گفتن احساس گناه می کنید، چون شما آموخته اید برای اجتناب از آسیب وارد کردن به احساسات دیگران، خواستههای خود دست بکشید.
ادامه مطلب ...دوستی های خیابانی ، عاری از شکوفایی محبت و عشق واقعی است و اگر هم به ازدواج برسد هیچ پشتوانه ای ندارد و جامعه را با مشکلاتی فراوانی رو به رو می کند.
ستوان اشکان آقایی در معاونت اجتماعی فرماندهی پلیس استان اصفهان ، پژوهشی درباره آسیب های ناشی از دوستی های خیابانی انجام داده که قابل تامل است : در آغاز نوجوانی به علت بیداری غرایز و شدت حالات هیجانی ، گرایش دختران و پسران به دوستی با جنس مخالف بیش تر می شود.
داشتن دوست، اعتماد به خود را تأیید و تقویت و نیازهای عاطفی و احساسی را تا حدی تأمین می کند؛در صورتی که پیوند دوستی گسسته شود، شخص نسبت به ارزش های وجودی خود دچار شک و تردید می شود.
بعضی از پسران ، داشتن دوست دختر را نوعی محبوبیت ، قدرت اجتماعی و موفقیت برای خود محسوب می کنند و متقابلا برخی دختران ارتباط با پسران را نوعی جذابیت برای خود تلقی می کنند و متأسفانه اکثر قریب به اتفاق این دختران تصور می کنند که این دوستی ها به ازدواج منتهی می شوند. اصولاً تحول عاطفی دختران متفاوت از پسران است.
پسران نسبت به جنبه غریزی تخیلات خود غافل باقی نمی مانند، اما دختران در این دوستی ها معمولاً به دنبال عشق آرمانی و رمانتیک هستند.آنها این عشق را آسمانی و پاک می دانند و خیانت در آن را گناهی بخشش ناپذیر می شمارند.با این توصیف ، دوستی های دختر و پسر ایرانی کمی شباهت به دوستی موش و گربه دارد.
متأسفانه این دوستی ها بدون شناخت واقعی جنس مخالف و براساس هیجانات و احساسات سطحی و زودگذر شکل می گیرد دختران جوان باور نمی کنند که چنین پسرانی معمولاً تنوع طلب هستند و پس از مدتی کوتاه، سراغ طعمه ای دیگر می روند و همه وعده های به ظاهر عاشقانه را فراموش می کنند.
ادامه مطلب ...فرار از خانه، هنوز هم یک داستان واقعی است.
تحقیق در مورد دختران فراری همیشه با مشکل نامشخص بودن سوژه و نبود اطلاعات کافی روبه رو می شود. در این فضای مبهم گاهی اوقات نظریات عجیبی نیز به گوش می رسد نظیر اینکه دختران فراری در 24 یا48 ساعت پس از فرار مورد آسیب قرار خواهند گرفت .
اعلام محدوده زمانی مشخص برای حادثه ای نسبی نشانگر این است که سرنوشتی ثابت و معین در انتظار دخترانی خواهد بود که از خانه می گریزند، ولی آیا می توان با یک سری احتمالات پیش بینی کرد که پس از فرار چه حوادثی در انتظار آنان است؟
در نمایشگاه مشترکی که چندسال پیش در مورد آسیب های اجتماعی برگزار شده بود، پوسترهای آموزشی عرضه می شد که داستان فرار از خانه و حوادث پس از آن را بر مبنای یک الگوی ثابت نشان می داد.
در گفت و گو با چند تن از مددکاران اجتماعی مراکز کمک رسانی به زنان و دختران آسیب دیده از تجربیات آنان در مورد حوادث تکراری که از زبان مددجویان می شنوند سؤال کردیم. نتایج به دست آمده آنقدر شباهت داشتند که می توان براساس آنها یک داستان مشترک نوشت.
1) مشکل همیشه از یک خانواده نابسامان آغاز می شود. اعتیاد والدین، خشونت و ضرب و شتم، طلاق و زندگی با نامادری یا ناپدری و البته در برخی موارد فقر می تواند باعث ناآرامی کانون یک خانواده شود.
حسینی کارشناس یک مرکز مددکاری می گوید: فقر به تنهایی نمی تواند باعث فرار بچه ها شود. خیلی از خانواده های فقیر زندگی سالمی دارند. در واقع مجموعه عواملی به همراه هم کانون خانواده را متزلزل می کنند که یکی از آنها ممکن است فقر باشد.
ادامه مطلب ...شاید هیچ اختراعی و آفرینش دیگری هم چون اینترنت، پرشتاب، از همان آغاز زاده شدن، چنین دگرگونی سترگی را پدید نیاورده باشد.کتمان و پنهان داشتن اینترنت و نفی و انکار آن، در دنیای داده ها و جهان ارتباطات امروز به شوخی و مزاح بیشتر می ماند تا چه رسد به آن که در مورد آن بتوان به فلسفه و در واقع، سفسطه پردازی پرداخت. باید پذیرفت که هر آفرینشی که با توده ی جمعیت عمومی آدمیان وابسته و همبسته باشد، اثرات روان شناختی و جامعه شناختی گوناگونی اعمال می کند. این نکته ی انکارناپذیر، در مورد رسانه های گروهی، صدچندان است.
رادیو و تلویزیون و حتی مطبوعات، در همه جوامع حتی دموکراتیک (مردم سالار)ترین آن ها ـ بسته و ایدیولوژیک است و گفتمانی یک سویه و اقتدار مآبانه را با مخاطبان می گشاید. اما اینترنت حیطه های نوینی پدید آورده است که بر پایه مرزهای جغرافیایی بنیان گذارده نشده اند و بدین سان اجتماعاتی از دلبستگی ها و خواسته ها آفریده می شود که چارچوب های مرسوم را پشت سر می گذارد. در اینترنت نوعی فردیت است که حکومت می کند. کاربران اینترنت فضای غیر متمرکزی است که مافی هویتی همگون و یکپارچه است. با اینترنت، ابزار وجود و اعلام حضور می نمایند و هویت هایی را آشکار می سازند که حتی از وجودشان هم آگاه نبوده ایم.
ادامه مطلب ...پیر زن روی تخت نشست و به بالش های پشتی تکیه داد. رو کرد به دختری که روی تخت بغلی دراز کشیده بود گفت: به خدای مهربان توکل کن دخترم، دعا می کنم هر چه زودتر شفا پیدا کنی و به سلامت از بیمارستان مرخص شوی. لبخند تلخی بر لب های دختر نشست، کتابی را که در دست داشت از مقابل صورت رنگ پریده اش کنار کشید و از گوشه چشم به پیر زن نگاه کرد.
- ممنونم مادر، محتاج دعای شما هستم.
یکی از پرستارها در اتاق را باز کرد و به پسر جوانی که با چند شاخه گل پشت در ایستاده بود گفت: بفرمایید تو مادرتون منتظر شماست.
جوان با دیدن مادرش شادمانه به طرفش رفت و در حالی که شاخه های گل در گلدانی می چید، گفت:
سلام مادر جون، ببخشید دیر کردم از دانشکده بر می گردم. لب تخت نشست و به پرس و جو از حال او پرداخت.
ادامه مطلب ...عبارت دختران فراری به دخترانی اطلاق می گردد که به هر دلیلی خانه و خانواده را ترک کرده و به محیط های دیگری چون خیابان، پارک، باند و... روی میآورند.
محیط نامساعد و تشنجآفرین خانواده، طلاق و اعتیاد والدین به خصوص پدر، ارتباط با دوستان ناباب، روابط کنترل نشده خانواده ها با یک دیگر، اختلاف والدین و فرزندان، کنترل و سخت گیری افراطی و غیرمنطقی والدین، مشکلات حاد اقتصادی، احساس ناامنی در خانه، اختلالات شخصیت و روابط عاشقانه، مخالفت والدین با ازدواج دختران با شخص مورد نظر یا اذیت ناپدری و یا نامادری، و... را می توان از جمله مهم ترین عوامل زمینه ساز فرار دختران از خانه برشمرد.
دختران فراری معمولا در گروه سنی 14 تا 25 سال قرار دارند. موقعیت سنی این افراد نشان دهنده میزان آسیب پذیری، احتمال بزهکاری، بزه دیدگی و یا قربانی شدن در برابر سو استفاده های جنسی مختلف و دیگر سو استفاده ها می باشد. در این مرحله اهمیت مداخله سریع همه جانبه خانواده و مسوولین ذیربط بسیار حایز اهمیت است. باید توجه داشت که خطر فقط خانواده های طبقات پایین از نظر اقتصادی و اجتماعی را تهدید نمی کند، بلکه بنا بر تحقیقات درصد قابل توجهی از دختران فراری، متعلق به خانواده های مرفه و متوسط به بالا هستند.
ادامه مطلب ...به طور کلی، در آغاز نوجوانی به علت بیداری غرایز و شدت حالات هیجانی، گرایش دختران و پسران به دوستی با جنس مخالف بیشتر می شود. داشتن دوست، اعتماد به خود را تأیید و تقویت می کند و نیازهای عاطفی و احساسی را تا حدی تأمین می نماید؛ و در صورتی که پیوند دوستی گسسته شود، شخص نسبت به ارزش های وجودی خود دچار شک و تردید می شود.
بعضی از پسران ایرانی، داشتن دوست دختر را نوعی محبوبیت، قدرت اجتماعی و موفقیت برای خود محسوب می کنند و در شرایطی که توانایی تشکیل خانواده از طریق ازدواج را ندارند، عده ای از آنان، نیازهای جنسی و عاطفی خود را از طریق دوستی های افراطی برطرف می نمایند. متقابلاً برخی دختران ارتباط با پسران را نوعی جذابیت برای خود تلقی می کنند، و متأسفانه اکثر قریب به اتفاق این دختران تصور می کنند که این دوستی ها به ازدواج منتهی می شوند.
اصولاً تحول عاطفی دختران متفاوت از پسران است. پسران نسبت به جنبه غریزی تخیلات خود غافل باقی نمی مانند، اما دختران در این دوستی ها معمولاً به دنبال عشق آرمانی و رمانتیک هستند. آنها این عشق را آسمانی و پاک می دانند و خیانت در آن را گناهی بخشش ناپذیر می شمارند. با این توصیف، دوستی های دختر و پسر ایرانی کمی شباهت به دوستی موش و گربه دارد. پسر جوان در جست و جوی لذت های جنسی خود با وعده های فریبنده و دروغین، دختر جوان را تسلیم خواسته های خود می کند. پس از مدتی روابط نامشروع، و در پی آن تسلیم نشدن پسر برای ازدواج، دختر جوان دچار آسیب روانی می شود و احساس افسردگی، پوچی و بی ارزشی می کند. متأسفانه در فرهنگ ایرانیان، آسیب های اجتماعی، تربیتی و روانی چنین دوستی هایی بیشتر متوجه دختران است و مرد ایرانی بدون هیچ گونه محدودیتی، تجربه های متنوع این دوستی ها را پشت سر می گذارد. اما دختر ایرانی، اگر یک نمونه چنین دوستی با جنس مخالف را تجربه کند، تا پایان عمر، شأن و حرمت خویش را از دیدگاه خانواده و جامعه از دست می دهد و برچسب ناشایست بودن را با خود حمل می کند و آثار سوء این تجربهِ منفی پس از ازدواج هم به نوعی در زندگی اش نمایان می شود.
ادامه مطلب ...جواب این پرسش بی تردید مثبت است ، اما تأثیر آن در افراد متفاوت است و بستگی به محیطی که زندگی می کند ، خانواده ، نوع رابطه و… دارد
دختران و پسرانی که به طریق غیر مشروع با فردی از جنس مخالف، رابطه دوستانه برقرار میکنند، ممکن است از جهات مختلف، آسیب ببینند. آسیبها هرچند متوجه دختر و پسر است، اما دامنه و شدت آن درباره دختران بیشتر است.
آسیبها عبارتند:
۱ـ آسیب روانی: گاهی دختری به پسری علاقهمند شده و حتی خود را در اختیار وی قرار می دهد، پس از بیوفایی پسر و ترک وی، به شدت دچار سرخوردگی گردیده و گاهی تا مرز افسردگی و بیماریهای شدید روانی بیش میرود. نیز اعتماد چنین شخصی از جنس مخالف به خاطر بی وفایی های که در نتیجه آن ارتباط دیده ، سلب خواهد شد و در زندگی آینده نمی تواند متعادل باشد.
۲ـ آسیبهای اجتماعی: دختری که در شهری کوچک با پسری ارتباط دارد و ارتباط آن آشکار می شود، چنین شخصی جایگاه و شخصیت اجتماعی خود را از دست میدهد , حتى اگر ازدواج کند، ممکن است( با توجه به فرهنگ خانواده پسر) از طرف همسر و خانواده شوهر سرزنش شود و به هر بهانهای، روابط قبلی وی را به رخش میکشند. این پدیده میتواند تهدیدی برای نهاد خانواده در جامعه و افزایش میزان طلاق باشد.
۳ـ آسیب تربیتی: دختری که با پسر یا حتی پسرانی ارتباط دارد، جایگاه خود را به عنوان فردی شایسته برای تربیت، در ذهن اولیای خانه و مدرسه و حتى دوستانش از دست میدهد. چنین دختری از سیر تعلیم و تربیت عقب میماند. یا برخی از راهکارهای تربیتی که پذیرا نمی گردد.
● درمغز عاشقان چه می گذرد؟
به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز به نقل از زندگی مثبت ، شور عشق (یا همان عشق رمانتیک) احساسی موقت، زودگذر و غیرقابل اعتماد است. شور عشق، یعنی همان احساساتی که اوایل آشنایی با یک نفر، ما را مشغول می کند و خواب و خوراکمان را می گیرد، مبنای درستی برای زندگی مشترک نیست؛
● شور عشق، استارت یا سوخت
شور عشق، یعنی همان احساساتی که اوایل آشنایی با یک نفر، ما را مشغول می کند و خواب و خوراکمان را می گیرد، مبنای درستی برای زندگی مشترک نیست؛ یعنی این قبیل عواطف مثل استارت ماشین عمل می کنند. خداوند آنها را در وجود انسان قرار داده که آدم را به حرکت درآورد. ولی ما نمی توانیم فقط با استارت زدن و باک ِ بدون بنزین حرکت کنیم.
شواهد زیادی هم برای اثبات این نکته وجود دارد- مثلاً پژوهشگری به نام آرون تعداد زیادی از افرادی را که دچار عشق حاد و آتشین بودند زیر دستگاهی که از کارکرد مغز عکس می گیرد گذاشت و از آنها خواست به معشوق خود فکر کنند یا عکس آنها را نشانشان داد.
ادامه مطلب ...فضای مجازی چت روم های اینترنتی به وسیله ای برای پر کردن اوقات فراغت جوانان مبدل شده که مرزهای تازه ای در شکل گیری ارزش ها و هویت یابی جوانان پیش روی آنان قرار داده است. بررسی های محققان علوم و ارتباطات اجتماعی نشان می دهد که کارکرد غالب چت برای کاربران ایرانی جنبه فراغتی و سرگرم کننده داشته که در اشکال مثبت و منفی تسهیل کننده و جبران کننده نیازهای ارتباطی آنها در دنیای واقعی است.
گرچه در فضای چت، مرزبندی های جنسیتی روز به روز ضعیف تر می شود اما با این وجود در بیشتر موارد جذابیت های جنسیتی در روابط دنیای مجازی بیش از پیش حایز اهمیت است. کارشناسان معتقدند که مجاورت طولانی با فضای مجازی می تواند به فرهنگ پذیری یک طرفه و تاثیر پذیری افراطی از هنجارها و ارزش ها انجامیده و با تقویت پدیده جهانی شدن تعلقات ملی و سنتی، کابران را تحت تاثیر قرار دهد.
کامران سروش صحت کارشناس علوم ارتباطات اجتماعی، چت روم ها را میدان های چند کاربردی و از پرطرفدارترین عرصه های مراوده در فضای مجازی دانسته و معتقد است که چت، مرزهای تازه ای در شکل گیری خرده فرهنگ ها ، ارزش ها و هویت جوانان پدید آورده است. وی با اشاره به عوامل تسهیل کننده ارتباط در فضای مجازی چت می گوید: گمنامی، سرعت ارتباط و سیال بودن از جمله علل گرایش به چت است که در روابط جنسیتی و دوست یابی جوانان پیامدهایی به دنبال دارد که محلی برای جست وجو و ارضای کنجکاوی های آنان فراهم می آورد.
ادامه مطلب ...برخی از زنان خیابانی دچار اختلالات روانی هستند در برخی دیگر عوامل اجتماعی فقر، نبودن حمایت اجتماعی و... نقش عمده دارد و شاید در تعداد قلیلی هم صرف خواست خود آنان برای اقدام به این عمل موثر باشد... در بسیاری از موارد فقر در کنار مسایل دیگر معنی پیدا می کند. نحوه آموزش تربیت خانوادگی، دوستان، عرضه ارزش های نامتعارف غربی، روابط دختر و پسر، محرومیت اجتماعی، بالارفتن سن ازدواج، فقر، اعتیاد و بسیاری از مسایل دیگر از جمله موارد تاثیر گذار در این ناهنجاری اجتماعی است.
در کنار آسیب های اجتماعی موجود در جوامع شهری و صنعتی پدیده زنان خیابانی به عنوان آسیبی جدی مدنظر است که یافتن راه نجات و خلاصی از آن آرزوی هر جامعه ای است.
زنان خیابانی زنانی هستند که برخلاف معیارهای ارزشی اجتماع (قانون، مذهب، فرهنگ و اخلاق) برای کسب درآمد اقدام به برقراری روابط جنسی با مردان بیگانه می کنند. سازمان بهزیستی به عنوان متولی پیشگیری از آسیب های اجتماعی، زنان خیابانی را چنین تعریف می کند: زنان خیابانی، زنانی هستند که از راه خود فروشی امرار معاش می کنند.
لذا شناسایی و یافتن علل شکل گیری این پدیده از جمله موضوع مهم علومی چون جامعه شناسی، روانشناسی، علوم تربیتی، اقتصادی و ... است.
ادامه مطلب ...فضای مجازی چت روم های اینترنتی به وسیله ای برای پر کردن اوقات فراغت جوانان مبدل شده که مرزهای تازه ای در شکل گیری ارزشها و هویت یابی جوانان پیش روی آنان قرار داده است.
بررسی های محققان علوم و ارتباطات اجتماعی نشان می دهد که کارکرد غالب چت برای کاربران ایرانی جنبه فراغتی و سرگرم کننده داشته که در اشکال مثبت و منفی تسهیل کننده و جبران کننده نیازهای ارتباطی آنها در دنیای واقعی است.
گرچه در فضای چت، مرزبندی های جنسیتی روز به روز ضعیف تر می شود اما با این حال در بیشتر موارد جذابیت های جنسیتی در روابط دنیای مجازی بیش از پیش حایز اهمیت است.کارشناسان معتقدند که مجاورت طولانی با فضای مجازی می تواند به فرهنگ پذیری یکطرفه و تاثیر پذیری افراطی از هنجارها و ارزشها انجامیده و با تقویت پدیده جهانی شدن تعلقات ملی و سنتی کابران را تحت تاثیر قرار دهد.
ادامه مطلب ...آیا حیات حیوانات مانند انسان بر اساس روح است؟ اگر روح دارند، آیا همان نفخه الاهی، بر اساس «و نفخت فیه من روحی» ، است؟ اگر این گونه است، تفاوت انسان وغیر انسان - که انسان را اشرف موجودات میدانیم - چیست؟ و اگر این گونه نیست، حیات آنها به چه بستگی دارد؟
نخستباید اذعان داشت که روح بر موجودی اطلاق میشود که علاوه برداشتن حیات، دارای شعور و اراده باشد . بر این اساس، بر موجودات فاقد شعور روح اطلاق نمیگردد . این مطلب را میتوانیم با آنچه از عرف میفهمیم نیز تایید کنیم . ما روح را در موردی به کار میبریم که منشا حیات و شعور باشد . بنابراین، اگر کسی بگوید معنای روح یعنی مخلوقات شعورمندی که از سنخ مادیات نیستند، گزاف نگفته است . (1)
چنین اعتیادهایی باید قبل از اینکه غیرقابل کنترل شوند، مقابله کنید. پرنوگرافی هم مثل چیزهای دیگر عادتی اعتیادزا است که خیلی زود از کنترل شما خارج می شود. همچنین خرید فیلم های پورنو، سر زدن به سایت های اینچنینی و شرکت در فعالیت های هرزه نگاری برایتان ممنوع و غیرقانونی است.
ادامه مطلب ...
کسانی که در غم اندوه به هم خوردن رابطه یی هستند، گرایش خیلی زیادی دارند که دقیقا برعکس آنچه که باید را انجام دهند. به همین خاطر گاهی صدمه ی جبران ناپذیری را به رابطه شان می زنند. در هر فاجعه یی، اولین قدم متوقف کردن خونریزی و بعد حل مشکل است. رابطه ی عاطفی شما هم از این امر مستثنی نیست.
دوستی هایی که بنا به گفته دختران و پسران جوان بابت آشنایی بیشترشان با جنس مخالف و پر کردن اوقات فراغت به نحوی شادمانه !! صورت می گیرد و گاهی برای توجیه عملکرد خود دم از شناخت برای ازدواج می زنند .
عده زیادی از دختران برای همرنگی با دوستان و فاصله گرفتن از سنت ها، به درخواست های دوستی پاسخ مثبت می دهند و امیدوارند که این دوستی به ازدواج ختم شود.
مرد
ازدواج های امروزی، فرد محور تر است. یعنی دختر و پسر پیش از آنکه پای خانواده ها به میان بیاید، تصمیم به شناخت همدیگر می گیرند و وقتی مطمئن شدند این آشنایی عاقبت خوبی در پی خواهد داشت، ماجرا را رسمی و علنی می کنند. این آشنایی برای عده ای جدی است و برای عده ای بیشتر فرم دوستی های گذرا را دارد که شاید به ازدواج ختم شود و شاید هم نه!
محققان دریافتند که سالمندان با بیماری افسردگی و استرس بیشتر در معرض خطر سکته مغزی قرار دارند.
به گزارش پایگاه خبری هلث دی نیوز آمریکا، تحقیقات جدید نشان داد که افراد بالای 65 سال با بالاترین سطح پریشانی روانی از جمله افسردگی و نارضایتی از زندگی 3 برابر در مقایسه با افرادی که در سطوح پایینی از استرس قرار دارند در معرض خطر سکته مغزی قرار دارند.
سوزان اورسون- رز دانشیار علوم پزشکی دانشگاه "مینه سوتا" در "مینیاپولیس" گفت: احساسات تاثیر قابل توجهی در سلامت مردم زمانی که آنها استرس دارند، می گذارد.
وی افزود: مهم این است که آنها اثر فیزیکی این عوامل روانی را تشخیص دهند و تکنیکهای تمدد اعصاب فعالانه را انجام دهند.
با توجه به مراکز کنترل و پیشگیری از بیماریها در ایالات متحده، سکته مغزی چهارمین علت عمده مرگ و میر در آمریکا و یکی از علل اصلی طولانی مدت از کار افتادگی است.محققان در پیدا کردن عوامل خطر ساز سکته مغزی علاقهمند هستند.
تحقیقات قبل نشان داد که افسردگی با افزایش خطر ابتلا به سکته مغزی به ویژه در زنان ارتباط دارد اما برخی از تحقیقات با تمرکز بر زنان نشان داد این خطر ممکن است فراتر از غم و اندوه به شرایطی که در آن مردم دچار چشم انداز منفی بر زندگی می شوند، افزایش یابد.
نویسندگان این تحقیقات در نظر دارند تا این مفهوم را در یک جمعیت گسترده تر با یک مجوعه وسیع تر از مسائل روانی آزمایش کنند.
تقریبا تمامی اختلالات دید ناشی از آستیگماتیسم را می توان توسط عینک و یا لنز برطرف کرد. برای افرادی که به میزان کم آستیگماتیسم مبتلا هستند، نیازی به استفاده از لنز نیست و تنها در صورتی که آستیگماتیسم متوسط و شدید باشد می توان از لنز برای اصلاح دید استفاده کرد.
آستیگماتیسم که در اصطلاح رایج با لفظ «آستیگمات» شناخته می شود، بیماری رایج چشمی است که دید را با مشکل مواجه می کند و این مشکل می تواند توسط عینک، لنز و یا عمل جراحی برطرف شود.
دلیل اصلی بروز این وضعیت به این خاطر است که چشم به صورت کامل کروی نیست و این موضوع باعث بوجود آمدن خطای انکساری می شود. آستیگماتیسم تقریبا در همه افراد وجود دارد و تنها شدت و ضعف آن بین افراد متفاوت است. برای تصحیح این خطا معمولا از عینک، لنز و یا جراحی کمک گرفته می شود.