افرادی که تمایل به شرکت در کنکور برای مشاهده مطالب مرتبط کلیک کنیدکارشناسی ارشد دارند برای مطالعه باید به موارد بسیاری دقت نمایند، یکی از این موارد زمان و فرصت مطالعه است. زمان از چند اهمیت بسیار بالایی برخوردار است که در روایت بسیاری از اندیشمندان بزرگ به آن اشاره شده است. در بین ما ایرانیان ضربالمثل «وقت طلا است» بسیار شنیده میشود؛ بنابراین غنیمت دانستن زمان اهمیت بسیاری دارد، اما داوطلبین برای برنامه ریزی برای استفاده بهتر از زمانهای خود ابتدا باید به موارد زیر توجه ویژه داشته باشند:
در آغاز داوطلبین کنکور برای مشاهده مطالب مرتبط کلیک کنیدکارشناسی ارشد را به چند دسته تقسیم مینمایم:
1- داوطلبینی که دانشجوی سال آخر دانشگاه در مقطع کارشناسی هستند؛
2- داوطلبینی که دانش آموخته شده، اما شاغل هستند؛
3- داوطلبینی که دانش آموخته شده و شاغل نیز نیستند.
داوطلبینی که دانشجوی سال آخر دانشگاه در مقطع کارشناسی هستند، در واقع آخرین ماههای دانشجویی خود را میگذارنند. این دانشجویان باید توجه داشته باشند، از آنجا که ترم آخر از ویژگی مهمی برخوردار است و اگر این دانشجویان نتوانند درسهای خود را به خوبی پشت سر بگذارند ممکن است مجبور به گذراندن دروسی که در آنها موفق نشدهاند، شوند؛ بنابراین پیشنهاد میشود دانشجویان درسهای باقیمانده را به بهترین صورت مطالعه نموده و وقت خود را برای موفقیت در به پایان رساندن دروس دانشگاهی داشته باشند، به این دانشجویان پیشنهاد میشود مطالعه ویژه دروس دانشگاهی آنها خود در روند مطالعه برای کنکور برای مشاهده مطالب مرتبط کلیک کنیدکارشناسی ارشد است. به این دانشجویان نوید داده میشود که چون از جو مطالعه دور نبوده و هنوز درسهایی که مطالعه کرده اند در ذهنشان است نگران این نباشند که فرصت را از دست دادهاند و نیز به این دانشجویان پیشنهاد میشود در بین مطالعه برای دروس دانشگاهی روزانه یک یا دو درس را برای مطالعه برای کنکور برای مشاهده مطالب مرتبط کلیک کنیدکارشناسی ارشد از بین دروسی که در ترم های گذشته گذرانده و جزء درسهای پایه است را به میزان 2 الی 4 ساعت مطالعه نمایند.
گروه دوم داوطلبینی هستند که شاغلند. بسیاری از داوطلبین شاغل کسانی هستند که بیشتر فرصت مفید خود را در محل کار میگذرانند و این افراد فرصت بسیار کمی برای مطالعه دارند. این گروه خود به دو دسته تقسیم میشوند:
1- داوطلبینی که از دانش آموختگی آنها زمان بسیاری نگذشته است؛
2- داوطلبینی که از دانش آموختگی ایشان زمان بسیاری گذشته است.
دسته اول کسانی هستند که زمان زیادی از پایان دوره دانشگاهی آنان نگذشته است و مطالبی که مطالعه داشته اند از یاد نبرده اند، به این داوطلبین پیشنهاد میشود به دلیل اینکه فرصت زیادی برای مطالعه ندارند برنامه ریزی خود را از دروسی آغاز کنند که زمان زیادی از مطالعه آنها گذشته است؛ به ویژه دروسی که پایه ای و اصلی بوده است. به این داوطلبین پیشنهاد میشود از فروردین شروع به مطالعه دروس کرده و دست کم روزی 4 الی 5 ساعت در کنار کار روزانه برای مطالعه دروس کارشناسی ارشد در برنامه ریزی خود اختصاص دهند. پیشنهاد دیگر به این دسته از داوطلبین این است که از نکته برداری و آزمون های خودآزمایی غفلت نکنند. فصل بهار بهترین فرصت برای این داوطلبین است که دروس پایه ای خود را مطالعه کنند.
دسته دوم کسانی هستند که از دانش آموختگی ایشان زمان بسیاری گذشته است؛ این داوطلبین بایستی برنامه جدی تری برای مطالعه داشته باشند و برنامه ریزی بسیاری دقیقی داشته باشند؛ مشکل این دسته از داوطلبین این است که هم زمان بسیار کمی برای مطالعه دارند و هم مطالعات گذشته آنان به فراموشی سپرده شده است. این افراد باید ابتدا به مطالعه دروس پایهای که در کنکور برای مشاهده مطالب مرتبط کلیک کنیدضریب بالایی دارد بپردازند و سپس دروس دیگر را با توجه به پیشنیاز مطالعه نمایند. به این داوطلبین توصیه میشود روزی 5 الی 6 ساعت در برنامه ریزی خود برای مطالعه کنکور برای مشاهده مطالب مرتبط کلیک کنیدکارشناسی ارشد اختصاص دهند.
گروه سوم نیز گروهی هستند که از شاغل نیستند. این گروه خود نیز به دو دسته تقسیم میشوند. مانند تقسیم بندی که در گروه دوم داشتیم در این گروه نیز دستهای زمان بسیاری از دانش آموختگی شان میگذرد و دسته دیگری زمان زیادی از دانش آموختگی شان نگذشته است.
دسته اول باید دقت داشته باشند فرصت مناسبی که برای مطالعه دارند به آنان کمک میکند که ابتدا در برنامه خود زمان مناسبی برای دروسی بگذارند که پایه ای است. پیشنهاد میشود این داوطلبین دروسی را مطالعه کنند که پیش زمینه دروس دیگر است. پیشنهاد میشود روزانه 6 ساعت به مطالعه دروس بپردازند و از نکته برداری و پاسخ به سؤالات کنکورهای گذشته غفلت نکنند. استفاده از منابع تکمیلی در کنار منابع اصلی اهمیت بسیاری دارد.
دسته دوم نیز برای اینکه به نتیجه بهتری برسند ابتدا باید دروسی را مطالعه کنند که در ترمهای اول و دوم گذراندهاند و زمان بسیاری از آنها گذشته است و سپس به مطالعه دروس دیگری که در ترمهای بعدی گذراندهاند بپردازند. استفاده از منابع تکمیلی نیز به این داوطلبین پیشنهاد میشود. مطالعه روزانه 3 الی 4 ساعت در ابتدا برای این داوطلبین پیشنهاد میشود و در فصل تابستان به مرور ساعت مطالعه بیشتر شده و به 5 الی 6 ساعت برسد.
ارائه شده توسط محمد جانبلاغی