آموزش حرفه ای فروش و بازاریابی |  تکنیک های فروش

آموزش حرفه ای فروش و بازاریابی | تکنیک های فروش

آموزش حرفه ای فروش و بازاریابی | تکنیک های فروش
آموزش حرفه ای فروش و بازاریابی |  تکنیک های فروش

آموزش حرفه ای فروش و بازاریابی | تکنیک های فروش

آموزش حرفه ای فروش و بازاریابی | تکنیک های فروش

آیا هیسترکتومی باعث کم شدن لذت جنسی می شود و توضیحات بیشتر

عمل هیسترکتومی عملی است که در آن بخش یا کل رحم برداشته می‌شود‎

 

این سوال همیشه برای بانوانی که مجبور به عمل هیسترکتومی هستند مطرح است که آیا پس از هیسترکتومی تغییری در رابطه جنسی و لذت جنسی حاصل از نزدیکی واژینال ایجاد می شود؟

   

هیسترکتومی و لذت جنسی 

عمل هیسترکتومی عملی است که در آن بخش یا کل رحم برداشته می‌شود. علی رغم انجام عمل هیسترکتومی و برداشتن رحم که انواع مختلفی از برداشتن قسمتی از رحم تا برداشتن کل رحم و هیسترکتومی کامل، و برداشتن رحم همراه تخمدان ها را هم شامل می شود، انجام این عمل در اکثر زنان هیچ تاثیر منفی بر روی لذت جنسی آنان نخواهد گذاشت؛ به گونه‌ای که حتی در برخی موارد با بهبود زندگی جنسی همراه خواهد بود. در هیسترکتومی معمولا هیچ تغییری در اعضای مرتبط با رابطه جنسی اعم از بخش خارجی اندام تناسلی و همچنین بخش های داخلی واژن که در ایجاد لذت جنسی موثر هستند، ایجاد نمی گردد. البته در صورت برداشتن تخمدان ها همراه با جراحی هیسترکتومی شما شاهد نشانه های یائسگی زودرس از جمله خشکی واژن خواهید بود که با رعایت دستورات لازم، حین نزدیکی از لذت کافی برخوردار خواهید بود. بسیاری از زنان پس از ۶ هفته قادر به برقراری رابطه جنسی خواهند بود. البته در خصوص زمان برقراری رابطه جنسی باید با پزشک خود مشورت نمائید. 

 

رایج ترین عمل جراحی برای برداشتن رحم هیسترکتومی است. این عمل یکی از روش های جلوگیری دائمی برای بچه دار شدن است. با انجام این عمل می توان لوله های فالوب را نیز برداشت. این عمل برای اهداف درمانی نیز استفاده می شود که می توان به جلوگیری از بروز سرطان رحم اشاره کرد. در اینجا با انواع هیسترکتومی، عوارض هیسترکتومی و مراقبت‌ های بعد از هیسترکتومی آشنا شوید

 

به عمل جراحی که هدف از انجام آن برداشتن کامل یا قسمتی از رحم می‌باشد عمل هیسترکتومی (Hysterectomy)‌ یا زهدان برداری گفته می‌شود. در عمل کامل، تمام اجزای رحم شامل تنه، فوندوس و گردن رحم برداشته می‌شود و در عمل جزئی تمام اجزا به جز گردن رحم برداشته می‌شود.

 

در نوع دیگر این عمل که به آن هیسرکتومی رادیگال گفته می‌شود تنه رحم، فوندوس، لوله‌های فالوپ، قسمت فوقانی واژن و غدد لنفاوی لگنی خارج می‌شوند. نتیجه‌ی این عمل عدم توانایی زن در باردار شدن می‌باشد. در صورت انجام این عمل قبل از یائسگی احتمال وقوع یائسگی زودرس وجود دارد و اگر به هنگام عمل لوله‌های فالوپ یا تخمدان (به عمل برداشتن تخمدان‌ها افورکتومی گفته می‌شود.) نیز همراه با رحم خارج شوند فرد وارد دورهٔ یائسگی می‌شود. این عمل جراحی زمانی توصیه می‌شود که دیگر راه درمان دیگری باقی نمانده باشد؛ چرا که هیسترکتومی همچون دیگر عمل‌های جراحی خطرات حین عمل و تأثیرات پس از عمل طولانی را در پی خواهد داشت.

 

چه زمانی باید عمل هیسترکتومی انجام بگیرد؟ 

این عمل یکی از گزینه‌های درمانی در زنان مبتلا به فیبروئید، اندومتریوز، بیماری التهابی لگن و یا دوره‌های سنگین قاعدگی می‌باشد. اگر فردی به پرولاپس رحم مبتلا باشد ممکن است پزشک برای ترمیم پرولاپس از عمل هیسترکتومی استفاده نماید. با این حال این عمل بیشتر در زنانی انجام می‌شود که سرطان نداشته باشند اما به علت خونریزی و درد شدید در ناحیه‌ی رحم ترجیح می‌دهند که رحم خود را بردارند.

  

انواع هیسترکتومی 

روش جراحی هیسترکتومی به دو روش شکمی و واژینال انجام می‌شود. انتخاب روش انجام عمل به مواردی همچون اندازه رحم، تجربه و تخصص پزشک جراح بستگی دارد.

 

در هیسترکتومی شکمی (رایج‌ترین نوع این عمل) برشی تقریبا ۶ اینچی بر روی شکم انجام می‌شود و از این طریق عمل صورت می‌پذیرد.

 

هیسترکتومی واژینال عمل جراحی از طریق واژن می‌باشد. در این نوع از عمل هیچ اثری بر روی بدن باقی نمی‌ماند.

  

عوارض هیسترکتومی چیست؟ 

عوارض جانبی این عمل که ممکن است در برخی موارد بروز کند عبارتند از: 

- خونریزی شدید در هنگام عمل 

- نوسانات خلقی ناشی از عدم تعادل هورمونی 

- پوکی استخوان 

- افزایش وزن  

- عفونت مثانه و یا برش جراحی که ممکن است لازم باشد فرد آنتی بیوتیک مصرف کند. 

- آسیب دیدن مثانه یا حالب 

- ترومبوز وریدی که البته بسیار نادر است. (به ایجاد لخته خون در سیاهرگ‌های ساق پا، ران یا لگن ترومبوز وریدی گفته می‌شود.) 

- التهاب و درد مزمن لگنی 

- نئوپلاسم‌های سرویکس 

- سرطان تخمدان (معمولاً همراه هیسترکتومی برای کاهش احتمال بروز سرطان تخمدان، تخمدان‌ها نیز از بدن خارج می‌شوند.)

  

دوره‌ی بهبود بعد از عمل هیسترکتومی 

پس از عمل به مدت چند روز استفاده از مسکن‌های قوی تجویز می‌شود. همچنین استفاده از پمپ درد یک روش خوب برای کاهش درد پس از عمل می‌باشد. اغلب زنان به مدت ۳ الی ۵ روز بعد از عمل جراحی در بیمارستان بستری می‌شوند. دوره نقاهت عمل تا رسیدن به بهبودی کامل نیز ۴ الی ۶ هفته به طول می‌انجامد.

  

نکته: 

اگر قبل از انجام عمل هیسترکتومی سرطانی وجود نداشته باشد و دهانه رحم برداشته شده باشد، از این به بعد دیگر نیازی به انجام تست پاپ اسمیر نیست. در صورتی که این عمل به صورت جزئی انجام شده باشد، بعد از عمل نیز نیاز به انجام تست پاپ اسمیر باقی خواهد ماند. انجام عمل هیسترکتومی در موارد وجود سرطان رحم تنها راه درمان می‌باشد و راه حل جایگزینی وجود ندارد.

 

مراقبت‌های لازم بعد از انجام عمل هیسترکتومی: 

- بعد از عمل از جوراب ضدواریس برای پیشگیری از لخته و آمبولی استفاده نمائید. 

- پزشک شما به احتمال زیاد برای شما آنتی بیوتیک تجویز خواهد کرد. 

- کنترل عملکرد صحیح سیستم ادراری، ممکن است پس از عمل مثانه به طور موقت عملکرد خود را از دست بدهد؛ بنابراین قرار دادن سوند مثانه در پایان جراحی مفید است. 

- کنترل بیمار از نظر خونریزی داخلی انجام می‌گیرد. 

- استحمام از روز دوم بعد از عمل و بلافاصله بعد از برداشتن پانسمان بصورت روزانه انجام می‌گیرد و بهتر است بعد از حمام، محل زخم با سشوار کاملا خشک شود. 

- در صورتی که طی این عمل هر دو تخمدان شما نیز برداشته شود، علائم یائسگی همانند گرگرفتگی و تعریق بروز می‌کند و در این شرایط معمولا پیاده‌روی و مصرف کلسیم برای جلوگیری از پوکی استخوان توصیه می‌شود. 

- پس از عمل جراحی، رحم خارج شده جهت بررسی وجود یا عدم وجود بیماری بدخیم و… به آزمایشگاه پاتولوژی فرستاده می‌شود و جواب این آزمایش باید حتما به پزشک معالج نشان داده شود. 

- تا مدت ۳ روز از خوردن غذاهای نفخ آور همچون حبوبات، پلو و خورش، میوه خام، سبزی خام، آب میوه خام و … بپرهیزید. 

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد